predstavnici entitetskih vlada

Podrška izmjenama i dopunama zakona o akcizama u sferi nafte

premijeri
14.03.2017.
u 16:39

Novalić pojasnio je da su predstavnici entitetskih vlada danas postigli suglasnost da daju podršku izmjenama i dopunama zakona o akcizama u sferi nafte i nafnih derivata, uključujući biodizel, biotečnost i lož-ulje.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da su današnje sjednice Fiskalnog vijeća BiH i Kolegija za europske integracije bile vrlo konstruktivne i uspješne.

Naveo je da je u pauzi između sjednica razgovarano o izmjenama i dopunama zakona o akcizama, te da su sve institucije opredijeljene da budu realizirane potrebne mjere kako aranžman s MMF-om ne bi bio ugrožen, jer je taj aranžman vezan i sa Svjetskom bankom i Europskom bankom za obnovu i razvoj.

Zvizdić je precizirao da je usvojeno izvješće o izvrešnju proračuna Fiskalnog vijeća, kao i proračun za 2017., a da je na Kolegiju usvojena uputsta za formiranje 13 ministarskih konferencija kojim će biti pokrivene sve oblasti vezane za europski put BiH, te dogovoreno imenovanje tematskih radnih grupa koje će objediniti odgovore svih institucija na pitanja iz Upitnika EK-a.

Federalni premijer Fadil Novalić pojasnio je da su predstavnici entitetskih vlada danas postigli suglasnost da daju podršku izmjenama i dopunama zakona o akcizama u sferi nafte i nafnih derivata, uključujući biodizel, biotečnost i lož-ulje.

Dodao je da je time taj proces pokrenut, uz suglasnost da u narednom razdoblju rade na balansiranijem pristupu raspodjeli potrošnje i da bude izvršeno poravnanje po osnovu PDV-a između entitetskih vlada.

Novalić je pozvao i druge institucije koje sudjeluju u tom procesu, poput Uprave za neizravno oporezivanje, Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine BiH, da učine sve da ta mjera što skorije bude provedena jer je rok 24. ožujka. 

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da su sada stečene pretpostavke da sve što su institucije pojedinačno radile na svojim razinama bude objedinjeno na odgovarajući način i u roku proslijeđeno Europskoj komisiji.

Pojasnila je da je ostalo još malo vremena za ispunjavanje svih mjera do roka koji je postavio MMF, ali da vjeruje da će uspjeti sve završiti na vrijeme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije