NK Vitez

Podrezanih krila gostuju kod Zrinjskog

27.08.2016.
u 09:00

Cijeli ovaj tjedan, nakon nekoliko dana euforije poslije pobjede nad Željezničarom, Vitežani su “vidali rane” koje im je nanio Radnik u Vitezu pobjedom od 1:4.

Hrabri igrače

Proteklih dana trener Pavić hrabri svoje nogometaše. Govori im kako se ne može pobjeći iz vlastite kože te ni na koji način, a najmanje u kukanju i tugovanju, ne treba tražiti utjehu, nego gledati naprijed, prema sljedećoj utakmici. A to je, kud će gore i teže, protiv lidera Zrinjskog i, po mnogim ocjenama i procjenama, pa i igrom i rezultatima, najbolja bosanskohercegovačka momčad. U takvoj situaciji sanjati, očekivati, obećavati dobar rezultat, bilo bi krajnje nerealno. Ali obećati požrtvovnost, borbu do posljednjeg daha…, to je ono što se smije obećati i mora dati na terenu. I bude li tako, zašto se ne nadati i mogućem povoljnom rezultatu? Pa nogomet je to…!

U Mostaru u momčadi Viteza bit će među prvom jedanaestoricom i trojica bivših igrača Zrinjskog - vratar Ivan Tirić, centralni branič, po potrebi i zadnji vezni, Hrvoje Barišić i također vezni igrač Milan Muminović. Sva trojica su u krugu onih najpouzdanijih i najboljih igrača Viteza. S druge strane, u momčadi Zrinjskog je Ante Radeljić koji je igrajući za sve vrste Viteza gradio svoju nogometnu karijeru koja ga je odvela do Zrinjskog.

- Proljetos smo u Mostaru sa Zrinjskim odigrali vrlo dobro, dobro smo se nosili sa snažnim Mostarcima i na kraju, nakon velike borbe, izgubili smo 1:0. A uz malo sportske sreće moglo je biti i drugačije, povoljnije za nas. U jesenskom dijelu prošle sezone u Vitezu smo pobijedili Zrinjski, pa vjerujem da ćemo i ovaj put odigrati dobro. Naravno, riječ je o vrhunskoj momčadi, dobro vođenoj, a ni mi nismo “za baciti” iako smo u prošlom kolu na svom terenu izgubili od Radnika s čak 1:4. No, bio je to splet nesretnih okolnosti, a mi u Mostar putujemo s vjerom da ćemo igrati dobro, na terenu biti maksimalno angažirani, borbeni, koncentrirani… A bude li tako…, kazao je Barišić.

- Nema dvojbe, idemo u goste snažnom i uigranom Zrinjskom, vrhunskoj i, uz Slobodu, najboljoj momčadi u Premijer ligi. Nemamo mi iluzija, znamo što nas čeka. Nedostajat će nam i neki bitni i važni igrači. Međutim, imamo kvalitetne zamjene, za nas i inače nema lakih utakmica, a susret sa Zrinjskim možemo okarakterizirati najtežim. Pa ipak, unaprijed predaje nema, poručio je najprofesionalniji i ponajbolji igrač Viteza Milan Muminović.

Mogući sastav

Leo Novak je s Vitezom raskinuo ugovor, ozlijeđen je Hožurda, a zbog kartona ne mogu igrati Dedić i Kokot. Očekuje se da će Vitez protiv Zrinjskog utakmicu početi u sastavu: Tirić, Livaja, Jevtić, Barišić, Sadiković, Varupa, Muminović, Kapetan, Đerić, Livančić i Rašić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije