Tužiteljstvo BiH

Podignuta optužnica protiv Sefera Derviševića zbog ratnog zločina

tužiteljstvo
01.12.2015.
u 09:58

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv:  

- Sefera Derviševića rođenog 17.04.1963. godine u Cazinu, državljanin BiH.

Optuženi se tereti da je za vrijeme rata i oružanog sukoba u BiH, između pripadnika 5. korpusa Armije RBiH i Narodne obrane AP Zapadna Bosna, u svojstvu pripadnika 517. brigade 5. korpusa A RBiH, postupao protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata. Optuženi se tereti da je tijekom mjeseca kolovoza 1995. godine, mučio, fizički i psihički teško zlostavljao i mučio na ponižavajuće načine civile, uglavnom žene i osobe starije životne dobi, čiji su članovi obitelji bili pristalice AP Zapadna Bosna. 

U optužnici se navodi da je optuženi tukao civile gumenom palicom, vezao ih za automobili te ih tjerao da kao zaprega vuku automobil, mučio i nanosio im teške fizičke ozlijede.  

Optuženi se tereti da je kršeći pravila međunarodnog prava, za vrijeme rata i oružanog sukoba, upotrebom sile i prijetnje, namjerno nanosio civilima snažan tjelesni i duševni bol i patnju, čime je počinio kazneno djelo-Ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz članka 173. KZ BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?