Svečanost u Berlinu

Počinje 66. izdanje filmskog festivala u Berlinu

berlin
Foto: Reuters
11.02.2016.
u 21:34

Natjecateljski program obilježit će i film bh. redatelja Danisa Tanovića, "Smrt u Sarajevu"

U Berlinu večeras počinje 66. filmski festival Berlinale. Jedan od najprestižnijih filmskih festivala u svijetu bit će otvoren filmskom premijerom braće Cohen, "Ave Caesare".

Natjecateljski program obilježit će i film bh. redatelja Danisa Tanovića, "Smrt u Sarajevu". Inače, na festivalu će biti prikazan i prvi film o Ani Frank na njemačkom jeziku, jednoj od najpoznatijih žrtava holokausta u svijetu, javlja N1. 

Festival će ove godine odati i počast nedavno preminulom britanskom umjetniku Davidu Bowieju, prikazivanjem njegovog filma iz 1976 "The Man Who Fell To Earth".

Žiri za dodjelu glavne nagrade, Zlatnog medveda, predvodit će američka glumica i trostruka Oskarovka Meryl Streep, zajedno s Larsom Eidingerom, Nickom Jamesom, Brigitte Lacombe, Clive Owenom, Albom Rohrwacher, Małgorzata Szumowskom a žirijem će modreirati Jenni Zylka. 

S početkom u 14:00 sati održana je i press konferencija povodom premijere filma "Ave Caesar", dok je crveni tepih otvoren u 19:30, gdje su najviše pažnje pokupili bračni par Clooney-Alamudin. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije