odigrani prvi susreti

Počeo košarkaški Kup kraljevskog grada

Kup kraljevskog grada
18.02.2017.
u 10:50

U sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. veljače, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva, u sportskoj dvorani u Jajcu svečano je otvoren drugi košarkaški „Kup kraljevskog grada“.

Od 17 sati odigrani su prvi susreti između ekipa OKK Spars iz Sarajeva i KK Alisca Terra FKSE Szekszard, koji je završen rezultatom 81:33. U drugom susretu između KK Sava Beograd i KK Koš iz Sarajeva, Beograđani slavili rezultatom 80:46.

U 20 sati upriličeno je svečano otvorenje „Kupa kraljevskog grada“, kojemu je nazočio veliki broj zvanica iz javnog i političkog života Jajca.

Pred prepunom dvoranom, prisutnima se obratio načelnik općine Jajce Edin Hozan, koji je svim sudionicima poželio dobru igru i izrazio nadu kako će Kup proteći u najboljem mogućem redu.

-Sretan sam što je naš grad domaćin jednog ovakog kvalitenog sportskog događaja. Zahvaljujem se svima koji su uzeli sudjelovanje u samoj organizacij. Posebno želim čestitai KK „Vodopad“ i svim članovima kluba na dobroj organizaciji, rekao je Hozan.

Prisutnima se obratio i dr. Nihad Selimović, član Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta BiH i Košarkaškog saveza Sarajevske županije.

-Velika mi je čast što nazočim na jednom velikom turniru. Prije tri godine trener „KK „Vodopad“ Denis Zjajo me pitao za mišljenje da organizira jedan kvalitetan i prepoznatljiv turnir u BiH, ne sluteći da će on postati jedan od boljih u Europi, rekao je Selimović.

U trećoj utakimici sastala se domaća ekipa KK Vodopad Jajce i KK Cibona Zagreb. Iako su u prvoj četvrtini ekipe bile izjednačene, u nastavku su Zagrepčani igru okrenuli u svoju korist i na kraju slavili rezultatom 72:43.

U posljednjem susretu prvog dana košarkaškog Kupa kraljevskog grada sastali su se KK Budućnost i KK Šibenik. Bolju igru pokazala je ekipa iz Šibenika, te na kraju slavila sa 72:55. 

Ovogodišnji, drugi po redu Kup kraljevskog grada je proširen i omasovljen na osam ekipa, a publika će imati priliku gledati preko 130 talentiranih košarkaša iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Mađarske.

Danas su na rasporedu osam susreta, koje će sasvim sigurno obilježiti velika neizvjesnost i borbenost na terenu, zbog čega će jajačka sportska dvorana biti pravi izbor za sve istinske zaljubljenike u igru pod koševima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije