Sarajevo

Počelo snimanje domaće igrane serije "Dobrodošli u Orient Expess"

snimanje serije
05.02.2016.
u 14:58

Snimanje serije je skupo, ali ako dobro odradite posao, onda je to isplativo - poručio je Duraković

Snimanje prvih epizoda domaće igrane serije "Dobrodošli u Orient Expess", u realizaciji producentske kuće Depo i Pink BH, počelo je jučer u Sarajevu.

Serija se radi prema ideji i konceptu redatelja i producenta Jasmina Durakovića, scenarij potpisuje Dževad Hadžić, a oko sebe okuplja atraktivnu glumačku ekipu iz BiH i regije. 

Među glavnim protagonistima su Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Haris Burina i brojni drugi.

Redatelj serije Jasmin Duraković istakao je na konferenciji za novinare u Sarajevu da je u BiH jako teško snimati igranu produkciju, ali da je bh. građanima itekako potreban humor da bi prebrodili ekonomsku krizu i svakodnevnicu.

Također je dodao da serija okuplja ogroman tim profesionalaca koji imaju bogato iskustvo u radu ove vrste.

- Snimanje serije je skupo, ali ako dobro odradite posao, onda je to isplativo, poručio je Duraković.

Glumac Emir Hadžihafizbegović kazao je kako se radi o dobro okupljenoj energiji te da ga raduje što će konačno moći raditi s poznatim bh. glumcem Mirvadom Kurićem.

- Nadam se da ćemo napraviti kvalitetnu stvar, jer je divno raditi s ljudima koji imaju ovako bogato iskustvo, ali i s onima koji tek uče ovaj posao, zaključio je.

Glumac Mirvad Kurić također je zahvalio kolegama koji su pridonijeli da atmosfera na setu bude jako vesela.

Serija se na humorističan način bavi svakodnevnicom u Sarajevu i BiH, a događa se u jednom hotelu koji pokušava naći svoju priču u tranzicijskom novom vremenu.

TV premijera i prikazivanje serije na Pink BiH planirano je od 1. travnja, dok će prije televizijske premijere uslijediti digitalno prikazivanje serije putem Depo Zone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije