sarajevo

Počela sjednica Vlade Federacije BiH u Sarajevu

sjednica
23.12.2016.
u 10:30

 Vlada Federacije BiH će, na 84. sjednici koja je danas počela u Sarajevu, razmatrati Nacrt Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2017. godinu, Nacrt zakona o njegovom izvršavanju i Nacrt zakona o dopuni Zakona o proračunima u FBiH u svrhu osiguranja financiranja Grada Mostara u 2017. godini.

Dom naroda Parlamenta FBiH je, na svojoj 10. izvanrednoj sjednici održanoj 15. prosinca,  odlučio da Proračun za 2017. godinu razmatra po redovnoj proceduri, a u tijeku rasprave delegati su tražili veći iznos sredstava za niže nivoe vlasti i za sanaciju zdravstvenih ustanova.

Na dnevnom redu današnje sjednice su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, koji omogućuje provedbu presuda Ustavnog suda FBiH od 4.5.2005. i 1.10.2013. godine, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicijskim fondovima i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu vrijednosnih papira.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Protokol o vođenju pregovora radi pregovovaranja i zaključivanja Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i zaposlenika – doktora medicine i doktora stomatologije u oblasti zdravstva na teritoriji FBiH.

Na prijedlog Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, bit će razmotrena Uredba o načinu uzimanja uzoraka, klasiranju i obračunu cijene mlijeka.

Federalna vlada razmotrit će više odluka iz oblasti europskih integracija, između ostalih i osnivanje radnih grupa za europske integracije iz Federacije BiH, te utvrđivanje djelokruga rada i njihov sastav.

Danas će biti razmotren i Program ekonomskih reformi Federacije Bosne i Hercegovine za razdoblje 2017.-2019. godina i usuglašeni tekst Strategije za reformu sektora pravde u BiH za razdoblje 2014.-2018. godina, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?