Nema temperaturu i nalazi su bolji

Poboljšalo se zdravstveno stanje Arsena Dedića

arsen dedić
03.08.2015.
u 19:08

Dedić je smeten, želi kući i djelomično odbija hranu. No, nema temperaturu i nalazi su bolji, kažu liječnici

Zdravstveno stanje proslavljenog hrvatskog kantautora Arsena Dedića, koji je prošloga tjedna bio kritično zbog komplikacija nakon ugradnje endoproteze kuka, poboljšalo se, doznaje se u ponedjeljak neslužbeno iz KBC-a Zagreb. 

Dedić je smeten, želi kući i djelomično odbija hranu. No, nema temperaturu i nalazi su bolji, kažu liječnici koji odbijaju nagađati o njegovu otpustu iz bolnice jer mu stanje, kažu, oscilira iz dana u dan. 

U prošlu je srijedu zbog sepse primljen na intenzivnu njegu Interne klinike KBC-a Zagreb, nakon što mu je prije dva tjedna ugrađena  proteza kuka u Krapinskim Toplicama. S obzirom da je riječ o bolesniku kojemu je ranije presađena jetra i koji je primao imunosupresive, bio je izložen većem riziku od infekcija. 

Na Rebro je primljen s evidentnim pokazateljima jakoga infekta, a bio je gotovo bez svijesti kada je prebačen na intenzivnu njegu interne klinike. CT pretragom su pronađene žarište infekcije na otečenoj nozi, koja je bila izvor sepse. 

Taj glazbenik već desetak godina ima problema sa zdravljem. U Padovi mu je 2004. presađena jetra, a prije godinu i pol počeo je imati problema s kukom nakon pada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije