TRAGEDIJA

Pobješnjeli bik Mostarca iz drugog pokušaja potpuno unakazio i usmrtio

bik
16.04.2015.
u 09:40

Alija Marijić Mrđinić, 70- godišnjak iz mostarskog naselja Podveležje, pronađen je jučer unakaženog tijela, a sumnja se da ga je ubio bik, potvrdio nam je dežurni županijski tužitelj Darko Zovko. Kako je objasnio, tragedija se najvjerojatnije dogodila još preksinoć, a nesretnog starca su sutradan pronašli u gotovo neprepoznatljivom stanju.

Ubadao i udarao

Naime, bik je Aliji prvo zadao više smrtonosnih uboda, a onda je skakao po njemu. - Na tijelu je imao niz uboda i nagnječenja, a svuda okolo su vidljivi tragovi, što sve ukazuje da ga je napao njegov bik. Naime, to nije bio prvi slučaj nasrtanja ovog bika na vlasnika Aliju. Kako nam je ispričao njegov sin, napao ga je i još prije 15 dana, ali ga je on spasio od sigurne smrti. Dakle, trenutačno isključujemo mogućnost da se radilo o nekom drugom obliku nasilne smrti, zaključio je tužitelj Zovko.

Krvavi rogovi

Kako doznajemo, ubijeni Alija je prije preksinoćnog mraka pošao po tri bika koji su bili na ispaši iznad zavučenog sela na području Podveležja. Budući da nije dolazio kući do kasno u noć, ukućani su alarmirali policiju i sumještane kako bi ga tek sutradan i pronašli. Kako nam kažu mještani, ožalošćena obitelj se isključivo bavi poljoprivredom i stočarstvom, a ovo je za njih do sad nezabilježen slučaj u ovom kraju. - Sati su odmicali, a Alije nije bilo. Nekoliko sati kasnije, pred zoru, mještani su se organizirali i pošli tražiti Aliju. Najprije su vidjeli tragove krvi, a nedaleko odatle pronašli njegovo tijelo koje je bilo potpuno unakaženo, navode mještani koji su na poljani opkolili bika koji je bio jako agresivan. Svjedoci navode da su rogovi i drugi dijelovi tijela bika bili krvavi, što ukazuje na to da je Aliju dugo nosio na sebi nakon što ga je probo rogovima. - Unesrećeni Alija je na tijelu imao više uboda i prijeloma. Naložen je vanjski pregled tijela i uzimanje DNK s rogova pobješnjele životinje kako bi se otklonila svaka sumnja, navode iz policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije