Problemi bjegunca

Pobjegao iz BiH pa ostao bez mogućnosti liječenja raka

01.10.2016.
u 10:00

Aktom Osnovnoga suda u Sokocu, Odjela u Istočnom Sarajevu, raspisana je međunarodna tjeralica za Vlajkom Lizdekom rođenim 7. srpnja 1955. u Ilijaš zbog počinjenog kaznenog djela teških slučajeva razbojničke krađe. Uz spočitavani mu ratni i civilni razbojnički put, odbjegloga Vlajku, koji 18 godina živi u Srbiji, muče posve druge brige. Naime, ranije se u medijima žalio kako ne može operirati rak grla jer mu Veleposlanstvo BiH u Beogradu ne izdaje dokument kojim potvrđuje da će snositi troškove liječenja.

- Veleposlanstvo moje zemlje mi ne želi izdati nužan dokument kojim potvrđuju kako će snositi troškove liječenja, tako da me nitko neće operirati. Umrijet ću, a neću dočekati taj dokument.

- Spavam kod prijatelja, nezaposlen sam i nemam srpsko državljanstvo. Opstajem zahvaljujući dobrim ljudima. Obraćali su se Zavodu MIO i ljudima iz Ministarstva zdravlja, ali su im svi rekli da je za operaciju stranog državljanina nužno da ima suglasnost zdravstva svoje zemlje.

U Federaciji BiH više nemam nikoga, svi su mi ubijeni, tako da ne mogu tamo na operaciju. Sve mi je teže, jedva gutam i boli me. Jedino što molim je da poštuju moje građansko pravo koje mi pripada kao njihovu državljaninu, govorio je još prije tri godine revoltirani Vlajko.

U bosanskohercegovačkom pravosuđu od tada ne znaju ništa o njemu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije