Premijer lige BiH

Pobjeda Sarajeva protiv Viteza

dsf
Foto: FENA
26.02.2017.
u 15:10

Nogometaši Sarajeva savladali su ekipu Viteza s 1:0, u susretu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Jedini gol u prvom proljetnom meču na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' postigao je Anel Hebibović u 45. minutu.  

Početkom utakmice gosti iz Viteza su pokazali da nisu došli na ''Koševo'' da se brane. Već u 10. minutu susreta Vitez je imao dobru priliku preko Kokota, ali ofanzivac gostujućeg tima nije bio precizan.

Sarajevo je u prvom poluvremenu bilo konkretnije na terenu. ''Bordo'' tim je imao posjed lopte i pokušavao je probiti obranu gostiju, ali nedostajala je završnica kojom bi Sarajevo došlo do pogotka.

Nakon  40. minuta igre na ''Koševu'' nije bilo većih prilika. Osim nekoliko polukontri i bezopasnih pokušaja da se savladaju golmani, većih uzbuđenja nije bilo.

Međutim, kada je izgledalo da će poluvrijeme utakmice završiti remijem, napadi Sarajeva su se isplatili. Nakon dobre akcije domaćih nogometaša u šesnaestercu Viteza se nakon odbijene lopte najbolje snalazi Anel Hebibović koji postiže gol za vodstvo Sarajeva.

Već u prvom minutu drugog poluvremena oba tima su upisala dobre šuteve na gol, ali golmani su bili na visini zadatka. Par minuta kasnije igrač Viteza Mamić promašuje loptu pred golom Sarajeva u situaciji kada je golman Pavlović gotovo bio savladan.

U 52. minutu novu priliku za domaći sastav propušta Hodžić. Nakon greške obrane Viteza, Hodžić dolazi do posjeda lopte i šutira preko gola.

U nastavku meča domaći igrači su pokazali da su dosta fizički spremniji od protivnika. Sarajevo je igralo presing na protivničkoj polovini terena, a igrači Viteza su zbog toga imali dosta problema da pređu u napad. Takav odnos snaga na terenu rezultirao je novim prilikama domaćeg tima, koji ipak nije uspjevao da dođe do novog gola.

Vitez je prvu priliku u drugom poluvremenu imao u 71. minutu nakon dobrog kontranapada, ali golman Sarajeva Pavlović odličnom intervencijom spašava svoj gol.  

Vitez je u sudijskoj nadoknadi nakon greške obrane Sarajeva propustio veliku šansu za izjednačenje. Sarajevo je minimalnom pobjedom upisalo nova tri boda kojima se dodatno približilo lideru na ligaškoj tabeli, mostarskom Zrinjskom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije