Mostarsko proljeće

Pljesak i ovacije za Sergeja i Voju

BiH,26.05.2016.Mostar , NP Mostar,  C. McCarthy:
28.05.2016.
u 08:00

Za predstavu Zvezdara teatra iz Beograda “Voz” u Mostaru se danima tražila ulaznica više, a razlog možda leži u činjenici da u njoj, uz redatelja predstave (i glumca) Voju Brajovića, glumi i rođeni Mostarac Sergej Trifunović. Ovaj vrlo popularni glumac u Narodnom pozorištu Mostar ‘zakupio’ je cijeli red za svoje prijatelje i rodbinu koji su ga došli pozdraviti jer za to nemaju priliku baš često. Uostalom, Sergej nikad nije krio da se osjeća Mostarcem i da je ponosan na to, što je bilo vidljivo na kraju predstave kad je dobio gromoglasan pljesak za glumačku izvedbu.

Među svojima

“Ovoj predstavi je potreban Mostar i izuzetno mi je drago što smo je izveli na Mostarskom proljeću. Kazalište je za mene sveto mjesto i kada igram u kazališnoj predstavi, moram imati kolegu kome vjerujem i na kojega se mogu osloniti jer kazališna publika ne prašta prosječnost, posebno u ovakvom djelu’’, izjavio je Trifunović.

Voja Brajović je ideju o predstavi dobio kada je pogledao film po McCarthyjevom djelu (u originalu “The Sunset Limited”, što je ime vlaka) koji je 2011. godine režirao slavni glumac Tommy Lee Jones. Naime, Jones glumi sa Samuelom L. Jacksonom u drami o susretu dva čovjeka različitih vjerskih uvjerenja i pogleda na svijet, a likovi se zovu Bijeli i Crni. Profesor, ateist (Brajović) baca se pod vlak, a spašava ga bivši robijaš, vjernik (Trifunović). Upoznavši se, vode raspravu o smislu i besmislu, mogućnostima i željama, razočaranju i nadi, o pitanju zašto živimo...

Propast civilizacije

“Inspiriran djelom Cormaca McCarthyja, jedino što želim ovom predstavom jest izazvati kritički odnos i svijest o tome kuda ovaj svijet ide. I, naravno, prije svega, čovjekoljublje, koje ima veliku moć spriječiti propast civilizacije”, izjavio je legendarni glumac.

Predstava je odigrana u sklopu međunarodne kulturne manifestacije Dani Matice hrvatske - Mostarsko proljeće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije