posjet bih

Plenković stigao u Mostar, sastao se s Čovićem

Andrej Plenković
03.04.2017.
u 18:40

Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je u Mostar i sastao se s članom Predsjedništva BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. Plenković i Čović razgovaraju o unapređenju odnosa u regiji, kao i problemima s kojima se susreću bh. Hrvati. 

"Uvijek kada idemo u BiH vodit ćemo računa o najbitnijoj temi za nas, a to je ne samo dobro i kvalitetno funkcioniranje zemlje nego i budućnost Hrvata kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda u BIH", rekao je Plenković u novinarima u Splitu, gdje je kratko boravio na putu za Mostar.

Što se tiče posjeta Mostaru, gdje će Plenković u utorak otvoriti Međunarodni sajam gospodarstva, hrvatski premijer najavio je susrete i s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, kao i s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora u BiH.

"Očekujem da taj posjet bude još jedan doprinos ukupnoj gospodarskoj i trgovinskoj razmjeni između dvije zemlje (Hrvatske i BiH), ulaganjima hrvatskih kompanija u Bosnu i Hercegovinu", rekao je Plenković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije