ODLUKA

Platformaši smijenili Primorca s čela HT-a

vilim
VL FOTO
01.10.2011.
u 10:43

Unatoč dvostruko boljim rezultatima nove uprave, na čelo tvrtke Nadzorni odbor imenovao staro čelništvo

Kao što su i najavili, platformaši su uz potporu članova Nadzornog odbora HT-a Mostar iz T-HT-a iz Zagreba jednoglasno donijeli odluku o razrješenju Vilima Primorca na mjestu predsjednika Uprave HT-a Mostar i odluku o imenovanju novog-starog direktora Stipe Prlića koji je kadar SDP-a BiH na mjestu vršitelja dužnosti predsjednika Uprave na razdoblje od šest mjeseci.

Odluka odmah

Ove odluke stupaju na snagu danom donošenja, priopćeno je jučer iz ove tvrtke. Ovo je bila druga i ujedno posljednja sjednica Nadzornoga odbora u ovome sazivu jer takozvanim privremenim članovima Nadzornog odbora koje je imenovala nelegalna Vlada Federacije BiH 4. listopada istječe šezdesetodnevni mandat. Ovu odluku jednoglasno su potvrdili platformaški članovi Nadzornog odbora HT-a Mostar Ante Krešić, Zoran Zekić, Ivan Tabak, Sejad Čolak, Ante Penavić, Dragi Žujo te predstavnici NO-a iz T-HT-a Zagreb Marina Bengez Sedmak, Miroslav Klepač, Siniša Đuranović, Gregor Figura i Erika Kašpar. Nakon ove očito posljednje odluke raspisat će se natječaj za izbor stalnih članova Nadzornog odbora Hrvatskog telekoma iz Mostara koji su predstavnici navodne Vlade Federacije BiH.

Stav T-HT-a

Iz T-HT-a Zagreb jučer su uputili neodređeno priopćenje oko glasovanja svojih članova u ovome tijelu. 
“T-HT Zagreb je dugogodišnji strateški ulagač i partner u HT-u Mostar s manjinskim vlasničkim udjelom od 39,1%. Prava u upravljanju koja HT Zagreb ima u HT-u Mostar nisu prevladavajuća, a odluke koje HT Zagreb donosi rezultat su strateškog sporazuma i obveza koje svaka strana sporazuma ima jedna prema drugoj. Naš jedini interes oduvijek je bio i ostaje razvoj i prosperitet HT-a Mostar i svih njegovih zaposlenika. Stabilnost poslovanja, jačanje tržišne pozicije i konkurentnosti HT-a Mostar te kontinuitet u ostvarivanju što boljih poslovnih rezultata, na korist svih dionika kompanije, ostaju naši dugoročni ciljevi”, ističe T-HT.

Komentara 4

DU
Deleted user
13:02 01.10.2011.

Da Hrvati imaju politicke svijesti, otkazali bi mobilne ugovore sa HT.

OL
oluja1995
14:01 01.10.2011.

Da Muslimani imaju političke svijesti,nebi radili toliko gluposti i nebi se brinuli o Hrvatima,imaju dosta svojih problema.

PA
park
19:46 01.10.2011.

Prava odluka , samo naprijed !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?