Ivo Gregurević

Planiram glumiti još 50 godina

27.08.2015., Vukovar - Vukovar Film Festival. Redatelj Branko Schmidt i Ivo Gregurevic. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
30.08.2016.
u 07:00

Na desetom Vukovar Film Festivalu glumac Ivo Gregurević (63) dobio je nagradu “Krsto Papić” za poseban doprinos hrvatskom filmu.

- Drago mi je što ovo nije nagrada za životno djelo jer ja ozbiljno mislim glumiti sljedećih 50 ili 60 godina. Unatoč eventualnim pogreškama, ni jedna uloga još nije ostavila toliko ozbiljne posljedice da odustanem od glume - rekao je tom prigodom Gregurević.

U “Orient Expressu”

Nagradu za životno djelo na Vukovar Film Festivalu dobila je glumica Marija Kohn. Festival je završio projekcijama filmova “Zbog tebe” Anđela Jurkasa i njemačkim “24 tjedana”.

Nagradu “Zlatni šlep” za najbolji film na 10. izdanju ovog filmskog festivala osvojio je rumunjski film “Matura” Cristiana Mungiua.

Gregurević će uskoro zaigrati u humorističnoj seriji “Orient Express” u produkciji televizije Pink. Osim njega, među glavnim protagonistima su i Bojana Gregorić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović i mnogi drugi.

Slavnoga glumca uskoro očekuju i pripreme za Dane hrvatskoga filma u Orašju, koji će ove godine imati svoje 21. izdanje.

Kulturna manifestacija započinje u subotu, 3. rujna, u kinodvorani u Orašju. Inače, riječ je o najznačajnijoj kulturnoj manifestaciji na prostoru oraške Posavine, kojoj tradicionalno nazoče mnogi “uglednici” iz svijeta filma, kulture i politike.

Festival će se održati pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

Pomoć iz RH

Ova značajna filmska revija čiji je organizator Udruga Filmski festival Dani hrvatskog filma Orašje - za projekt “Dani hrvatskog filma Orašje 2016.” dobila je 40.000 kuna pomoći i od Vlade Republike Hrvatske.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije