'I Will Survive':

Pjesma o snazi postala je vječna gay himna...

vxf
Foto: Screenshot Youtube
23.10.2016.
u 20:15

Pjesmu 'I Will Survive' napisali su Freddie Parren i Dino Fekaris, a izvela ju je Gloria Gaynor. Popularna disco himna prodana je u preko 2 milijuna primjeraka. Ove godine, pjesma je dodana i u inventar Kongresne knjižnice u Washingtonu koja sadrži pisane, audio, foto i video materijale od kulturne, znanstvene i povijesne važnosti, prenosi 24sata.hr

Jedan od autora, Parren, bio je dio skupine autora naziva 'The Corporation' koji je potpisivao najveće Motown hitove, uključujući i one u izvedbi Jackson 5. 

'I Will Survive' prvo je bila objavljena tek kao B strana Glorijinog singla 'Substitute' no radijskim DJ-jevima se toliko svidjela da su je puštali više od A strane singla. 

 

Pjesma o preživljavanju bolnog prekida ubrzo je postala i simbol ženske snage no u njoj su se prepoznali i članovi LGBT zajednice koji su u njoj vidjeli motivaciju za snagu i upornost. Pjesma je za LGBT populacija dobila još veće značenje osamdesetih godina, kada se pojavila epidemija AIDS-a. Disco hit se danas smatra 'gay himnom' 

Originalna verzija pjesme trajala je gotovo 8 minuta, ali je za radio skraćena na 3:18 minuta. 

Pjesmu su obradili brojni izvođači, uključujući i rock bend Cake. Diana Ross snimila je svoju verziju počekom devedesetih, a dio pjesme iskoristio je i Robbie Williams u svojem hitu 'Supreme'. 

Iako je 'I Will Survive' bio najveći hit Glorije Gaynor, njene pjesme 'Never Can Say Goodbye' i 'Am What I Am' također su doživjele veliki uspjeh. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?