Uefa objavila

Pjanić drugi najbolji asistent kvalifikacija!

Miralem Pjanić
30.03.2017.
u 15:17

Najbolji strijelac je Cristiano Ronaldo sa devet golova, a Robert Lewandowski ima jedan manje. Dušan Tadić najbolji je asistent (sedam), a odmah iza njega nalazi se Miralem Pjanić sa šest asistencija

Za Svjetsko prventsvo u Rusiji iduće godine odigrano je pola utakmica, njih 135 od 270. Postignuto je 400 golova, 2,96 po utakmici, a svakih 31 minutu viđen je pogodak - statistički su to podaci koje je objavila Uefa.

Najviše golova palo je u razdoblju od 76. do 90. minute (72), a najmanje između 31. i 45. minute (6). Španjolci su najprecizniji u dodavanjima sa 93%, a slijede Nijemci sa 92%, te Francuska, Engleska i Portugal sa 90%. Španjolci su najdominantniji i u posjedu lopte sa 68%, a odmah uz njih su Englezi sa istim postotkom.

U prvih pet kola Portugal je najviše pucao na protivnički gol - čak 130 puta. Njemačka je i ovdje druga sa 112 udaraca, a iza nje su Belgija (102) i BiH (94). Najefikasnija je Belgija koja je zabila 22 gola, Njemačka ima 20, a Portugal i Španjolska po 19.

Švicarska i Njemačka jedine imaju sve pobjede, a bez boda su San Marino, Lihtenštajn, Malta i Gibraltar, piše Goal.

Najbolji strijelac je Cristiano Ronaldo sa devet golova, a Robert Lewandowski ima jedan manje. Dušan Tadić najbolji je asistent (sedam), a odmah iza njega nalazi se Miralem Pjanić sa šest asistencija. Najviše obrana skupio je vratar koji se često osjeća kao na streljani, a riječ je o Aldu Simonciniju, golmanu San Marina.

Kvalifikacije se nastavljaju 9. lipnja, a završit će kolovozu. Devet prvoplasiranih momčadi osigurat će izravan plasman, a osam najboljih drugoplasiranih će u dodatne kvalifikacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije