Kazne

Pirotehnika prazni klupske blagajne

30.04.2016.
u 07:00

Stegovno povjerenstvo Nogometnog saveza BiH, pod predsjedanjem Gorana Kosorića, na sjednici održanoj u Sarajevu rješavalo je disciplinska pitanja iz svoje nadležnosti te donijelo niz odluka.

Pirotehnika

U polufinalu Kupa BiH (utakmica Sloboda - Željezničar) FK Sloboda dobio je novčanu kazna u iznosu od 4000 KM. Razlog su bili propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava i ubacivanje tvrdih predmeta u teren što su učinili njegovi navijači, distribucija alkohola na stadionu.

Niz kazni izrečen je i za utakmice 25. kola. FK Sloboda (susret Sloboda - Široki Brijeg) dobio je novčanu kaznu od 2500 KM (propusti u organizaciji utakmice, korištenje megafona koji su upotrebljavali njegovi navijači, distribucija alkohola na stadionu).

Željezničar je dobio novčanu kazna u iznosu od 1000 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava koja su upotrijebili njegovi navijači), a zbog upotrebe pirotehnike FK Sarajevo je također dobio kaznu u iznosu od 1000 KM.

Borac je kažnjen s 1500 KM (propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava koja su upotrijebili njegovi navijača).

Ni 26. kolo nije prošlo bez kazni, a one su se ponovno odnosile uglavnom na upotrebu pirotehničkih sredstava.

Zbog tog razloga, s po 1000 maraka kažnjeni su Borac (susret Rudar - Borac) te Zrinjski (susret Zrinjski - Vitez). Kaznu od 1000 KM dobio je i Olimpic (kršenje čl. 17 propozicija natjecanja BH T PL BiH - nema prijavljenog licenciranog glavnog trenera u zapisniku s utakmice).

Očekivano su najveće kazne dobili Sarajevo i Željezničar, koji su u spomenutom 26. kolu odigrali svoj novi sarajevski gradski derbi.

Kazne s derbija

Sarajevo je dobilo novčanu kaznu u iznosu od 4500 konvertibilnih maraka, a razlozi za nju bili su propusti u organizaciji utakmice te upotreba veće količine pirotehničkih sredstava koja su upotrijebili njegovi navijači.

Željezničar je kažnjen s 3500 maraka, također zbog upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava koja su upotrijebili njegovi navijači. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije