Očekuju se reforme

Picula ministrici Italije postavio pitanje oko bh. problema

Tonino Picula
Foto: agencije
03.09.2014.
u 01:01

Ministrica Mogherini je izrazila nadu da će postizborni proces omogućiti potrebne refrome koje će prvobitno služiti građanima

Član Europskog parlamenta Tonino Picula postavio je pitanje o Bosni i Hercegovini Federici Mogherini, talijanskoj ministrici vanjskih poslova i budućoj visokoj predstavnici za vanjsku i sigurnosnu politiku na jučerašnjem sastanku.

Picula je izrazio žaljenje zbog nepromijenje situacije u Bosni i Hercegovini uzrokovane unutarnjim nesuglasicama, navodi se na stranici European Western Balkans.

- Srećom, Bosna i Hercegovina ne predstavlja onu vrstu problema kao Ukrajina/Rusija, ali je i dalje važan test za primjenu zajedničke europke vanjske i sigurnosne politike - naglasio je Picula.

Picula je pitao Mogherini o tome šta misli kakva je perspektiva Bosne i Hercegovine nakon nadolazećih izbora u listopadu zbog mnogih neuspjeha, "mislim na neuspjeh da se implementira presuda Sejdić-Finci, izmjena izbornih zakona i drugi problemi".

Mogherini je izrazila nadu da će postizborni proces omogućiti potrebne refrome koje će prvobitno služiti građanima.

Ona je istaknula da je kao talijanska ministrica vanjskih poslova redovito komunicirala s vlastima u Sarajevu i obećala je da će se posvetiti rješavanju ovog problema u budućnosti za vrijeme obavljanja funkcije Visoke predstavnice za vanjsku i sigurnosnu politiku.

Picula je podržao njen stav i posvećenost da potraži rješenje koristeći politički, a ne isključivo akademski pristup i zbog činjenica da je u svom planu rada na posebno mjesto stavila proširenje Europske Unije.

Komentara 5

Avatar white socks
white socks
08:14 04.09.2014.

Picula i Stier su jedini ljudi koji su nešto činili i učinili (i nadam se da će i činiti) za hrvatski narod iz BiH, još od Franjinog vremena. Sad Karamarko želi eliminirati Stiera (i Milanović Piculu ali on nije uspio) jer eto Stier smeta interesima hadezea u BiH (njegovog ili stolnog, pitanje je sad). Dakle, treba eliminirati ljde koji pomažu i tako pomoći Hrvate u BiH?!?!?! Genijalna zamisao, zar ne?

HI
Hrvat_iz_Bos.Posavine
13:47 03.09.2014.

Naravno da se g.Picula treba informirati za stanje u BiH i ljudska prava koja se Hrvatima u BiH pokušava dokinuti. Na ovomu smo zahvalni i želimo g.Piculi svako dobro i da ga Bog blagoslovi u njegovom radu.

BO
Bosnjak
13:15 03.09.2014.

Picula nemoj se ti toliko bojati za BiH nego postavi prioritetno pitanje kako da poboljsate standard juzne Italije i Sicilije jer narod vam nema sta da jede i bjezi u sjeverni dio Italije i citave Evrope, kuce prodajete po Siciliji za 1 euro, privreda vam je pala na najnizi nivo, mafija vam vodi kolo, imate vi puno prljavstine jos od II ww na kragni Picolo da bi vodio brigu o drugima...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?