Uhićenja SIPA-e

Petorica iz akcije "Oscar" ostala iza rešetaka

sipa
16.12.2014.
u 09:52

Sud BiH pritvorio je Aliju Lokaja (67) iz Dečana, Nijaza Muharemija (51) iz Tetova, Hakiju Mehovića (53) iz Bora, inače nastanjenih u Sarajevu, te Vidaka Milića (64) iz Foče, nastanjenog u Zvorniku, i Agima Eljšanija (51) iz Suve Reke, nastanjenog u Bihaću, zbog međunarodnog šverca skunka i heroina, a koje su prošlog tjedna uhitili pripadnici SIPA-e u akciji kodnog naziva “Oscar”. U toj akciji su privedeni Nermin Planinić (38) i Remzija Brkić (46), ali su pušteni da se brane sa slobode. Naime, sumnja se da je Lokaj organizirao skupinu koja je drogu uvozila iz Makedonije, Kosova i Srbije u BiH gdje su heroin miješali zbog povećanja supstancije, te nakon toga, u količinama od kilogram prodavali preko ostalih pripadnika na prostoru BiH, kao i drugim njima poznatim osobama u Srbiji, Hrvatskoj i drugim zemalja Europske unije. SIPA je prošlog tjedna, prilikom pretresa objekata na 10 lokacija u Sarajevu, Zvorniku i Bihaću, pronašla i oduzela nešto više od kilogram heroina, zatim oko 800 grama smjese za miješanje droge, digitalnu vagu, pribor za miješanje i pakiranje droge. Iz SIPA-e su priopćili kako je do sada u tri navrata izvršena zapljena od ukupno kilogram i 200 grama heroina i pola kilograma skunka u BiH i Srbiji, te je do sada slobode lišeno pet osoba. Osumnjičenog Mehovića je Sud BiH u rujnu prošle godine pravomoćno osudio na jedinstvenu kaznu od pet godina i 10 mjeseci zatvora zbog neovlaštenog prometa drogom i nedopuštenog držanja oružja. Proglašen je krivim jer je organizirao skupinu kojoj su pristupili braća Muhidin i Halil Kulovac iz Rogatice, a svu trojicu je uhitila SIPA u veljači 2012. u naselju Stup prilikom prodaje heroina prikrivenom istražitelju. (dm)

Komentara 1

BU
Bubra
12:50 16.12.2014.

mehovic prosle godine osudjen na 5 godina a uhapsili ga sad opet.pa gdje su ga uhapsili jel u zatvoru ili sto ? :-) 9 majko mila ovo se zove bosanski lonac.he he

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije