šok je uslijedio zbog odluke Općinskog suda u Sarajevu da se E. Šebu pusti na slobodu

Pedofil oslobođen pa ponovno uhićen samo dan kasnije

sebo
20.05.2015.
u 09:33

Edin Šebo, koji je bio uhićen 14. veljače ove godine i optužen zbog seksualnog zlostavljanja osmogodišnjeg dječaka, a kojemu je jučer Općinski sud u Sarajevu ukinuo pritvor, što je šokiralo brojne građane ove zemlje, opet je uhićen nedugo nakon puštanja na slobodu.

Nezadovoljstvo odlukom

Naime, kako je potvrđeno iz Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, odmah nakon što je pušten na slobodu, monstrum je uputio prijetnje maloljetnom dječaku kojeg je seksualno zlostavljao. - Tužiteljstvo je, nakon što je dobilo odluku Općinskog suda o ukidanju pritvora, a imajući u vidu kazneno djelo i posljedice, nezadovoljno takvom odlukom uložilo žalbu. Nakon što je uputio prijetnje maloljetnoj osobi, Šebo je ponovno uhićen te će Tužiteljstvo Sarajevske županije predložiti da mu se odredi pritvor i zbog ugrožavanja sigurnosti oštećenog, kazao je Alem Hamzić, glasnogovornik Tužiteljstva Sarajevske županije. Podsjećanja radi, optužnica protiv Šebe je potvrđena 6. ožujka ove godine, a pritvor mu je ukinut 18. svibnja. No, razloge zbog kojih je pritvor ukinut, iz Službe za odnose s javnošću Općinskog suda u Sarajevu, nisu željeli priopćiti jer je predmet zatvoren za javnost.

Dječak šutio

Ipak, mnoge je puštanje na slobodu neugodno iznenadilo. Pedofil je nastanjen u sarajevskom naselju Buča Potok, a njegova majka je čuvala osmogodišnjeg dječaka. Šebo je to iskoristio te je seksualno zlostavljao dječaka. Dječak je dugo vremena šutio o svom zlostavljanju jer je Šebo prijetio da će mu ubiti roditelje ako bilo što kaže. No, u jednom trenutku dječak je roditeljima priznao šokantnu istinu, a oni su sve to prijavili policiji. Šebo je tijekom saslušanja u policiji u potpunosti priznao počinjenje kaznenog djela, a sumnjiči se za kazneno djelo spolni odnos s djetetom.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:12 29.05.2015.

Uškopiti ga

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije