Najodvratnija tržnica

Pečene mačke, psi i štakori na štandu

fotografije
30.04.2016.
u 08:00

Užasavajuće fotografije stižu s tržnice u indonezijskom gradu Tomohonu. Životinje u kavezima odbrojavaju posljednje minute svog života, prije nego ih ubiju i ispeku na vatri i to cijele.

Šišmiši, psi, mačke, svinje , štakori, ljenjivci pa čak i cijeli pitoni samo su dio ponude na štandovima. Mnogima od njih i dalje se vide bolni izrazi lica, piše Daily Mail .

Bloger Raymond Walsh koji je snimio fotografije kaže kako je čovjeku sa zapada teško shvatiti da psi mogu biti i hrana, ali u Indoneziji je to drukčije:

- Zapadnjaci na pse gledaju isključivo kao na kućne ljubimce. Mi u Indoneziji gledamo ih i kao kućne ljubimce i kao izvor mesa - kaže Walsh.

Objasnio je da se na tržnici, nakon što ih ubiju, životinje ispeku na otvorenoj vatri. Tada krzno i dlaka izgore, koža se stisne zbog čega nastane "vrišteći" izraz lica.

A kako ih ubijaju? To ovisi o životinji. Mačke, majmuni i ljenjivci ubiju se iz pištolja. Šišmišima i štakorima glavu udare o stol ili drvo dok se svinje izbodu oštrim komadom drva ili metala. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?