Sve veća potražnja

Paulovnija, drvo iz Kine, postalo hit u BiH zbog brzog rasta

Paulovnija, drvo iz Kine
26.06.2016.
u 10:42

P​aulovnija je idući korak. Zasadit ću stotinjak stabala. Imam drvo za ogrjev, kako za sebe tako i za druge. Isplatit će se, govori mi poznanik iz Gruda koji se već odvažio za sadnju smilja i drugih perspektivnih kultura u ovim krajevima. Drugi se uključuje: - To drvo će zagušiti sva ostala, autohtona stabla. Kad se na jednom mjestu zasadi, brzo se širi dalje, govori. Kako bilo, sadnja je u nekim krajevima već masovno počela. Mi smo ipak poslušali riječi onih koji su već posadili, a prenosimo i riječi stručnjaka vezane uz ovo, u posljednje vrijeme, popularno stablo.

Izgledi za uspjeh

- Prije dvije godine smo iz čiste znatiželje krenuli sa sadnjom paulovnije. Kao i mnogi koji su već otišli iz BiH, počeli smo gubiti perspektivu u BiH. I onda smo krenuli u novu priču. Učili smo na pogreškama i propustima, pridružili su nam se prijatelji i rođaci te smo krenuli okupljati one koji razmišljaju kao mi...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?