Presuda

Paru za gušenje starice 36 godina

30.04.2016.
u 09:00

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Sarajevu Berjamin Kubat i Sanela Bešić osuđeni su na ukupno 36 godina zatvora zbog razbojstva nad Nasihom Aljijaj, staricom koju su opljačkali, a potom i pretukli te zadavili maramom u njezinu stanu u travnju 2014. Optuženi su tada od nje oteli 220 KM, dezodorans, parfem i nakit, piše Večernji list BiH.

Još jedno razbojstvo

Istom presudom par je proglašen krivim i za razbojstvo nad Safetom Glavovićem kojega su vezali, udarali staklenom bocom u glavu u njegovu stanu te ukrali 700 KM i dva mobitela. Kako je rekao sudac Jasenko Ružić, tako je Berjaminu izrečena jedinstvena kazna od 20 godina, dok je Saneli dosuđeno 16 godina robije. Sudac je u obrazloženju objasnio kako nakon provedenih dokaza tijekom dvogodišnjeg suđenja nije imao dvojbe da su počinili zločin koji im se stavljala na teret.

- Kada je u pitanju odmjeravanje sankcije, Vijeće je imalo u vidu težinu kaznenog djela i činjenicu da su postupali surovo prema oštećenoj Aljijaj kojoj su gurali krpe u usta i koja je uslijed toga izdahnula. Pokazali su posebnu okrutnost, pripremali su kazneno djelo s obzirom na činjenicu da su sa sobom nosili sredstva za vezivanje, a Sanela je poznavala oštećenu te su vjerovali da ona ima novca - kazao je Ružić.

Osuđivan čak 36 puta

On je dodao kako je “modus operandi” osuđenih isti bio u oba razbojstva te da je izrečena sankcija u skladu s težinom djela.

- Kod Kubata nismo pronašli olakšavajuće okolnosti, a kao otežavajuća, osim navedenih, svakako je i ta što je osuđivan 36 puta. Kada je u pitanju Bešić, kao olakšavajuća okolnost u obzir je uzeta činjenica da je djelomično priznala i da se pokajala te da je konzumirala droge u vrijeme počinjenja kaznenog djela te se i liječila od ovisnosti. Otežavajuća okolnost je što je osuđivana i ranije - kazao je Ružić koji je optuženima produljio pritvor do pravomoćnosti presude te oštećene obitelji Nasihe Aljijaj i Safeta Glavovića uputio na parnicu kako bi ostvarili svoje imovinsko-pravne zahtjeve.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije