istraga traje

Pariz: Nastavljeni prosvjedi protiv policije zbog ubojstva kineskog državljanina

pariz
FENA/Xinhua
30.03.2017.
u 09:26

Prosvjedi članova kineske zajednice u Parizu nastavljene su i sinoć ispred Gradske vijećnice kako bi se iskazao prosvjed protiv policije nakon što je u nedjelju ubijen kineski državljanin.

U nedjelju navečer policija je intervenirala u jednoj stambenoj zgradi u 19. arondismanu zbog "obiteljske svađe" kada je, kako je policija priopćila, muškarac koji im je otvorio vrata odmah hladnim oružjem napao jednog policajca.

Drugi policajac je, po navodima policije, potom otvorio vatru na tog muškarca smrtno ga ranivši, a muškarac je kasnije identificiran kao Šaojo Liu, otac petero djece.

Međutim, obitelj Shaoyo Liua formalno osporava policijsku verziju događaja i objašnjava da je on škarama rasijecao ribu kada su policajci upali u njihov stan.

Istraga o ovom incidentu je u tijeku, a članovi kineske zajednice u Parizu nastavljaju posvjedna okupljanja protiv policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?