venezuelanskog predsjednika

Papa primio Madura, pozvao ga na dijalog s oporbom

venezuelanskog predsjednika
25.10.2016.
u 07:45

PAPA Franjo je u ponedjeljak primio venezuelanskog predsjednika Nicolasa Madura i zatražio od njega da vodi iskren i konstruktivan dijalog s oporbom kako bi sačuvao jedinstvo svoje zemlje u krizi, objavio je Vatikan.

Tijekom nenajavljenog posjeta, Papa je istaknuo da svima želi dobro, prema priopćenju Svete Stolice.

"Pozvao ga je da hrabro krene putem iskrenog i konstruktivnog dijaloga" s oporbom koja je tražila njegov odlazak, "za dobrobit naroda, posebice siromašnih i za očuvanje jedinstva".

Taj susret je održan u sklopu zabrinjavajućeg stanja političke, socijalne i gospodarske krize u zemlji koje imaju teške posljedice na svakodnevicu stanovništva, naglašava se u tekstu. Maduro, politički nasljednik bivšeg predsjednika Huga Chaveza (1999-2013) je izložen oštrom osporavanju u zemlji. Oporba ga optužuje da je odgovoran za gospodarski krah te naftom bogate zemlje, jer nije predvidio ni na vrijeme reagirao na pad cijene nafte.

Parlament Venezuele, kojim dominira oporba, prihvatio je u nedjelju rezoluciju u kojoj se proglašava da je režim predsjednika Nicolasa Madura izveo "državni udar" obustavom procesa referenduma protiv šefa države.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije