Nagradna igra u Vatikanu

Papa preko tombole dijeli automobil, bicikle, šešir...

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
20.11.2014.
u 10:38

Tiket za tombolu stoji deset eura, a može se kupiti uredima vatikanske pošte i muzejima, prenosi Daily Mail

Papa Franjo odlučio je dati darove koje je tijekom svojeg jednogodišnjeg pontifikata primio od svjetskih državnika, kraljevskih obitelji i proizvođača luksuznih proizvoda, i to preko tombole koja će se održati 8. siječnja, a među nagradama biti će Fiat Panda u papinskoj bijeloj boji te nekoliko bicikala među kojima su trkaći i tandemski bicikl. 
Bit će tu i HD kamera, aparat za kavu marke Illy te Panama šešir kojeg je izradio vlasniku luksuzne tvornice Homero Ortega. Papa  će se riješiti i brojnih olovaka, satova, aktovki, cipela, kišobrana i parfema. 

Tiket za tombolu stoji deset eura, a može se kupiti uredima vatikanske pošte i muzejima, prenosi Daily Mail.  

Papu Franju često nazivaju 'papom za siromašne'. Jednom prilikom je svojem službeniku za milodare rekao kako mu neće trebati stol za ured jer bi trebao biti na ulici i tražiti potrebite. 

U utorak je izjavio kako kršćanska vjera često može biti mjerena tim koliko često posežemo u vlastiti novčanik kako bi pomogli drugima.

- Istinsko preobraćenje je staviti svoju ruku u svoj džep - poručio je Papa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije