Solidarnost

Papa poziva da se pomogne sirijskim izbjeglicama i podrže pregovori

papa franjo
07.02.2016.
u 14:58

Papa Franjo pozvao je u nedjelju međunarodnu zajednicu da ne "štedi napora" kako bi se pronašlo političko rješenje za sirijsku krizu i pozvao na "velikodušnu solidarnost" prema desecima tisuća civila u bijegu.

"S velikom zabrinutošću pratim dramatičnu sudbinu civilnog stanovništva u žestokim borbama u Siriji, voljenoj zemlji, prisiljenih da sve ostave i pobjegnu od strahota rata", rekao je Papa u govoru uz molitvu Anđeo Gospodnji.

"Nadam se da će im se velikodušnom solidarnošću pomoći kako bi preživjeli i sačuvali dostojanstvo", dodao je.

"Pozivam međunarodnu zajednicu da ne štedi napora kako bi se hitno okupilo sukobljene strane za pregovaračkim stolom", kazao je.

"Samo političko rješenje sukoba može zajamčiti budućnost pomirbe i mira toj dragoj mučeničkoj zemlji, za koju vas pozivam da molite", poručio je, pozvavši vjernike da mole Zdravo Marijo za Siriju.

Međunarodna skupina za pomoć Siriji treba se sastati u četvrtak u Muenchenu, a UN se nada da će 25. veljače početi neizravni pregovori između sirijske vlade i oporbe u Ženevi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?