Posjet

Papa Franjo je darovao Putinu medaljon s anđelom mira

Putin i papa
Reuters/PIXSELL
11.06.2015.
u 10:42

Ruski predsjednik stigao je u Vatikan gdje se sastao sa Svetim Ocem. Papa Franjo je pozvao Putina da "uloži iskren i veliki trud kako bi se ostvario mir u Ukrajini". Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu se u Vatikanu sastao s papom Franjom. Papa Franjo je Putina pozvao da "uloži iskren i veliki trud kako bi se ostvario mir u Ukrajini", piše Corriere della Sera.
Ruski predsjednik i Sveti Otac su se dogovorili da je "važno obnoviti ozračje dijaloga i da se sve strane trebaju angažirati na primjeni sporazuma iz Minska". Papa je Putinu, tijekom privatne audijencije koja je trajala 50 minuta, darovao medaljon koji prikazuje anđela mira, a Putin je Svetom Ocu darovao  zlatni vez, prikaz Katedrale sv. Spasitelja u Moskvi.
 

Papa Franjo je osnovao ured za istragu zlostavljača djece
 

Papa Franjo je u srijedu odobrio osnivanje ureda koji će istraživati biskupe optužene za prikrivanje ili nesprječavanje seksualnog zlostavljanja maloljetnika, pišu talijanski mediji. Vatikan je u priopćenju objavio da će ured biti pod Kongregacijom za doktrinu vjere te da će "suditi biskupima vezano za zločine zloporabe ovlasti u svezi sa zlostavljanjem maloljetnika". Osnivanjem ureda će se ispuniti ključni zahtjev skupina žrtava. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije