Doigravanje za prvaka

Pandžina momčad nanijela prvi poraz Igokei

06.05.2016.
u 11:00

Još jedan veliki uspjeh napravili su košarkaši Kaknja predvođeni odličnim trenerom Josipom Pandžom.

Iznenađenje

Kada je to malo tko očekivao, Kakanj je u drugoj finalnoj utakmici doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine na svom parketu pobijedio 62:61, unaprijed proglašenog pobjednika Igokeu i poravnao međusobni skor na 1:1. Od samoga početka domaćin je zaigrao agresivno i s igrom na rubu prekršaja te nije dopuštao gostima da se razmašu.

U takvoj igri izostali su gostujući šutovi izvana, premda je poznato kako Igokea ima dobar vanjski šut u igri gdje prednjači Radivojević. No, protiv Kaknja pogodili su samo dvije trice, a njihov najbolji strijelac Radivojević od osam pokušaja samo jedanput uspio je pogoditi. Gotovo cijeli susret ni jedna momčad nije imala oveću rezultatsku prednost na semaforu. Ipak, četiri minute prije kraja gosti su poveli 57:50 i očekivala se mirna završnica i pobjeda momčadi iz Aleksandrovca. Međutim, domaćin s dvije trice, najprije Boljkovca, pa potom Palavre, te koševima Tomića, za malo vremena sustiže i prestiže prednost gostiju.

Drama u završnici

U posljednjem napadu domaća momčad uspijeva na odlično dodavanje Maksimovića postići poene preko Delalića, a što je bio i konačni rezultat jer Igokea nije uspjela iskoristiti posljednji napad.

U sastavu Kaknja, koji je uspio Igokei nanijeti prvi ovosezonski poraz, Palavra je bio najbolji igrač s 18 ubačenih poena i deset skokova, Muflizović je ubacio 10, Delalić 8, Tomić 7, a kod gostiju Radivojević je postigao 19 poena, Komatina i Albijanić upisali su po 13. Treći susret igra se u subotu, 7. svibnja, u Laktašima s početkom u 20.15 sati.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?