Priznanje krivnje

Pale prve nagodbe u ‘Tangu’ i ‘Coralu’, četvorki 68 mjeseci zatvora

27.08.2016.
u 09:00

Jasmin Kulenović, Vahid Alić, Sabina Bajraktarević i Jasmina Šehović, optuženi za organizirani kriminal, poreznu utaju i tešku krađu u slučaju “Holiday Inn”, priznali su krivnju pa ih je, nakon nagodbe s tužiteljicom Jasminom Iftić, Županijski sud u Sarajevu osudio na 68 mjeseci zatvora. Tako je slikar Jasmin Kulenović pristao na dvije, bivši sindikalist Vahid Alić na jednu i osam mjeseci, a Sabina Bajraktarević i Jasmina Šehović na po godinu dana zatvorske kazne koja će biti zamijenjena radom za opće dobro na slobodi u trajanju od 90 dana.

– Sklopljenim sporazumima svi optuženi su se obvezali da će u nastavku suđenja koje se vodi protiv Alena Čengića i drugih dati svoje iskaze kao svjedoci optužnice – kazala je tužiteljica Jasmina Iftić. Inače, optuženi u predmetu “Alen Čengić i drugi” uhićeni su u policijskim akcijama “Coral” i “Tango” u listopadu 2015. Tada je zajedno s Čengićem, prokuristom tvrtke Holiday Resort i vlasnikom restorana “Park prinčeva”, uhićeno još 14 osoba, a optužnica je podignuta protiv njih 12.

Tako se Čengić, Adnan Hadžibajrić, Mehmed Puškić, Vahid Alić, Jasmin Kulenović, Sabina Bajraktarević, Jasmina Šehović, Nerman Čeho, Dragan Koledin i Adis Skorupan terete da su u razdoblju od lipnja 2014. do srpnja 2015. počinili kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s poreznom utajom, ugrožavanje sigurnosti, tešku krađu, oštećenje tuđe stvari i organiziranje otpora, čime su proračun Federacije BiH oštetili za pola milijuna KM. Uz navedeno, Alen Čengić se također tereti da je zajedno za Senadinom Didikom i Kemalom Elkazom počinio kazneno djelo navođenja na prostituciju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije