Humanitarni koncert inicirao Josip Juratović iz Bundestaga

Ovakvi događaji su najbolji primjer društvene solidarnosti: Big-Band svirao za djecu Mostara

koncert_mostar
Foto: Stojan Lasić/Vecernji.ba
1/9
24.07.2015.
u 12:07

Jazz orkestar BIG-BAND iz Njemačke čini oko trideset učenika između 14 i 18 godina starosti

Orkestar Big-Band elitne njemačke glazbene gimnazije "Humboldtschule" pod vodstvom Alexandera von Edlingera održao je u srijedu navečer koncert na ljetnoj terasi Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Mostarci su na otvorenoj terasi uživali uz orkestar Big-Band koji je uz jazz kombinirao više stilova punk, pop, rock i narodne njemačke glazbe.

Mladi sastav

Repertoar je, uz ostalo, uključivao naslove kao što su "Tuxedo Junction" Glenna Millera, "Poker Face" Lady Gage, "September" od Earth, Wind & Fire, "Watermelon Man" Herbiea Hancocka, "Soul Bossa Nova" Quincy Jonesa.

Big-Band popularni "Hussites" Edlinger osnovao je 1995. godine. Čini ga oko trideset učenika od 7. do 12. razreda, odnosno između 14 i 18 godina starosti. Izdali su dva CD-a pod nazivom "Opus One" i "Opus Two".

Koncert prijateljstva organiziran je u povodu postizanja sporazuma vezanog za izgradnju centra za djecu s posebnim potrebama u Mostaru, a održan je pod pokroviteljstvom predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića i člana njemačkog Bundestaga Josipa Juratovića.

"Koncertom se potvrdilo postizanje ugovora za izgradnju centra za djecu s posebnim potrebama jer su oni najslabiji u našem društvu i tu se pokazuje društvena solidarnost i da smo jedni za druge tu i zato mi je bitno da projekt uspije", istaknuo je član njemačkog parlamenta Josip Juratović.

Društvena solidarnost

Ovaj političar rodom iz Hrvatske također je dodao kako mu je drago što je pokrovitelj ovog projekta, te se nada da bi za dvije, tri godine, ako se sve uradi po planu, mogli biti na otvorenju centra, što je za svaku pohvalu.

Josip Juratović, prvi i jedini Hrvat u njemačkom Bundestagu kao zastupnik SPD-a, boravio je u dvodnevnom posjetu Mostaru i Hercegovini.

U sklopu posjeta održao je okrugli stol s mladima i studentima Sveučilišta u Mostaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije