Svjetska senzacija

Ovacije za Suriana, Šarića i sinove

24.03.2017.
u 07:12

Zvuci arija iz opera “Nabucco”, “Carmen”, “Čarobna frula”, “Figarova ženidba” i drugih u izvedbi renomiranih solista Giorgija Suriana i Ivice Šarića s njihovim sinovima uz Zbor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo i Sarajevsku filharmoniju kojom je dirigirao maestro Ivo Lipanović ispunili su do posljednjeg mjesta dvoranu Narodnog pozorišta Sarajevo.

Koncert je održan u okviru programa DoReMi&Vi koji je organizirala Fondacija za glazbene umjetnosti na čelu s Ninoslavom Verberom.

Kulturni kroničari nazvali su ove izvođače svjetskom senzacijom. A riječ je o dva vrhunska pjevača - Ivici Šariću iz Sarajeva i Giorgiju Surianu iz Rijeke koji, svaki s po dvojicom sinova, također izvrsnih i dokazanih glasovnih mogućnosti, čine čudesnu kombinaciju Surian, Šarić & sinovi: Giorgio Surian - bas-bariton, Giorgio Surian Jr. - tenor, Stefano Surian - tenor, Ivica Šarić - bas, Ivan Šarić - bas, Leonardo Šarić - bas.

“Ideja je nastala prije 4-5 godina u Zagrebačkoj filharmoniji tijekom jednog neformalnoga razgovora. Spominjalo se tko sve ima djecu koja su nastavila baviti se istim poslom i ja sam spomenuo svoje sinove koji su solisti. Leonardo je prije 30 godina ostvario svoju prvu ulogu u Narodnom pozorištu u ulozi Čobančeta u operi ‘Ero s onog svijeta’, a Ivan sa sedam godina pjevao Brittenova ‘Malog dimnjačara’, što je jako zahtjevna uloga, a Surian je također jednom prilikom spomenuo svoju dvojicu sinova koji su tenori. Zatim smo se u Splitu u predstavi ‘Samson i Dalila’ našli na istoj sceni Surian, moj sin Ivan i ja, a Lipanović je dirigirao i tako je ideja dobila svoj zamah”, prisjeća se Ivica Šarić.

O fenomenu “očeva i sinova” na istoj sceni maestro Lipanović kaže: “U prošlosti, pogotovo u 18. u 19. stoljeću, čest je bio slučaj glazbeničkih obitelji, da se nekoliko generacija bavi tim poslom. I danas ima takvih slučajeva, no rijetko se može sresti obitelj isključivo pjevača. Mi imamo sreću na ovim prostorima što imamo dva takva pjevača iznimnih karijera koji imaju sinove pjevače”, kazao je maestro Lipanović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije