Priboj

Otvoren centar GP koji pokriva granične crte Srbije prema BiH i Crnoj Gori

Priboj
07.02.2016.
u 13:32

Ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović otvorio je danas u Priboju Regionalni centar granične policije koji, po njegovim riječima, pokriva čitav teritorij granične crte Srbije prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

- Otvoreni regionalni centar u novoj zgradi, koji pokriva čitav teritorij granične crte Srbije prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i u koji su prebačene i dvije stanice policije, omogućit će da policija efikasnije radi i da ima bolji kontakt s građanima, što je od posebne važnosti, kazao je Stefanović.

- Zahtijevam od granične policije i na tome ću inzistirati da borba protiv krijumčarenja bude mnogo jača Policija je ostvarila dobre rezultate u 2014. i 2015. u suzbijanju krijumčarenja duhana, kave, narkotika, ali očekujem da u ovoj godini taj rad bude još intenzivniji, rekao je on, istaknuvši da osiguravanje boljih uvjeta i prostora za rad podrazumijeva i bolje rezultate.

Ministar je naglasio da svaka kutija duhana, svaki kilogram duhana u listu, ili rezanog duhana, koji se ilegalno prenese u Srbiju i proda bez trošarine, znači neki kilometar puta manje, neku školu manje, objekt manje za školu, bolnicu, policiju, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova, a prenosi Tanjug.

- Zato smo posvećeni borbi portiv krijumčarenja i hoćemo da takva praksa bude prošlost, rekao je Stefanović, javlja Fena. 

Prema njegovim riječima, otvoreni regionalni centar u novoj zgradi, koji pokriva čitav teritorij granične crte Srbije prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i u koji su prebačene i dvije stanice policije, omogućit će da policija efikasnije radi i da ima bolji kontakt s građanima, što je od posebne važnosti.

Istaknuvši da je u Pribojskoj općini postignut visok stupanj sigurnosti, Stefanović je rekao da će otvaranje ovog centra, u kome će biti zaposleno oko 100 ljudi, imati značaja i za tu općinu.
Ministar je ocijenio da početak rada, u ovoj i narednoj godini, nekoliko novih tvrtki u općini Priboj predstavlja dobrobit za ovu regiju.

- Politika Vlade Srbije su nova radna mjesta, pokušaji da se sve ono što je nasljeđe prošlosti riješi, ali i da se razmišlja o novim kapacitetima, novim tvrtkama, naglasio je.

Kako je ukazao, nije dovoljno da u gradu postoji samo jedna tvrtka, jer je to veliki rizik, već je važno otvarati nove tvrtke, koje će zaposliti ljude i koje će imati različit spektar proizvoda i na taj način će građanima osigurati ekonomsku budućnost.

Ministar policije je, također, najavio da će sljedećeg tjedna, nakon 15 godina, biti otvoren novi granični prijelaz Carevo Polje na Uvcu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?