GP BiH

Otkriveno šest osoba u ilegalnom prelasku granice

gp bih
26.10.2016.
u 11:56

Službenici Postrojbe granične policije Izačić danas su otkrili tri državljana Albanije u ilegalnom prelasku državne granice iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Dan ranije, 25. listopada, otkrili su tri osobe s područja Kosova koje nisu posjedovale važeću dokumentaciju za boravak u BiH, a namjeravale su ilegalno prijeći državnu granicu prema zemljama EU. Strani državljani su otkriveni u graničnom pojasu na području Bihaća. Sukladno Zakonu o strancima, prekršajno su procesuirani te, uz prijedlog o protjerivanju s teritorija BiH, predani Službi za poslove sa strancima BiH.

Također, službenici Postrojbe granične policije Bijeljina su jučer, 25. listopada, uhitili G. M. (1971.), državljanina BiH i Srbije. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Banja Luka zbog kaznenog djela "obmana pri dobivanju kredita ili drugih pogodnosti". Osoba je kontrolirana prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i predana službenicima Sudske policije Bijeljina.

Istoga dana na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac pri ulasku u BiH uhićen je J. M. (1973.). Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske je raspisalo tjeralicu za njim zbog kaznenog djela "krivotvorenje isprave". Službenici PGP Višegrad su predali državljanina Srbije službenicima Policijske stanice Rudo MUP-a RS, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije