MEKSIKO

Oteta novinarka koja je izvještavala o kriminalu u pokrajini Veracruz

meksiko
09.02.2016.
u 11:46

Naoružana grupa napadača otela je rano jutros meksičku novinarku Anabel Flores Salazar iz njene kuće u južnoj pokrajini Veracruz, prenosi Prvi.tv

Policijski dužnosnici su priopćili da se otmica dogodila u 2 sata po lokalnom vremenu u gradu Orizaba u kojem je Salazar radila kao reporter za jedan lokalni list.

Potraga za otetom novinarkom je u tijeku, a tužitelji su pokrenuli istragu o slučaju.

Lokalni izvori javljaju da je Salazar radila u kompaniji Victora Osoria Santacruza u razdoblju kada je 2014. godine uhićen zbog sumnje da je bio vođa lokalnog ogranka narko kartela Zetas.

Naoružana grupa napadača je u kolovozu prošle godine ubila novinara dok je u kafeteriji i Orizabi pio kavu s jednim od vođa narko klanova.

Najmanje 15 novinara je ubijeno, a trojica su nestala od 2010. godine kada je guverner u Veracruzu postao Javier Duarte. Njegova vlada je na meti kritika da izaziva ubojstva novinara ukazujući na njihove veze s nekim od kriminalnih grugova.

Odbor za zaštitu novinara, čije sjedište je u New Yorku, osudio je otmicu novinarke Salazar i pozvao vlasti da učine sve kako bi slučaj bio rasvijetljen.

„Veracruz je postao jedno od najopasnijih mjesta za medijske radnike, zbog čega građani ne mogu doći do pravih informacija o kriminalu i korupciji u toj regiji", izjavio je koordinator Komiteta Carlos Lauria.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije