Rat obitelji u Laktašima kod Banje Luke

Osvećujući pretučenog oca, zet s kalašnjikovom išao selom pa pucao na šogora i njegove rođake

23.07.2016.
u 08:00

Dejan Vučetić iz Kosjerova kod Laktaša (27) uhićen je nakon što je pucao iz automatske puške na Mirka Stojičića (23), brata njegove supruge, kao i njegove rođake Dejana (30) i Dragana Vržinu (32), kojeg je ranio u rame. Kako smo pisali, obračun između dviju obitelji dogodio se u noći između srijede i četvrtka ispred Vučetićeve kuće, kao posljedica ranijeg višegodišnjeg sukoba. Netrpeljivost je kulminirala prije mjesec dana kada je Vučetića napustila supruga Jelena Stojčić Vučetić zbog, kako tvrdi, maltretiranja, te otišla živjeti kod roditelja, piše Večernji list BiH.

Njezina obitelj tvrdi da im je Vučetić prijetio da će ih pobiti, a u srijedu je oko 22 sata na banjolučkoj tržnici napao Jeleninog oca Zlatana Stojičića.

– Sreli su se i Dejan je napao mog muža. Htio ga je istući, ali se Zlatan zaključao u auto i u pomoć pozvao našeg sina Mirka i sestriće. Oni su odmah krenuli prema Banjoj Luci i dok su stigli, Dejan je već bio otišao, a na štandu ga je zamijenio njegov otac – priča Jelenina majka Jasna Stojičić, ne krijući da su njezin sin i sestrići na tržnici pretukli Vučetićevog oca kako bi im “priznao gdje je otišao Dejan”.

– Rekao im je da je Dejan krenuo u Kosjerovo prema našoj kući. Strahovali smo da će ubiti mene i kćer pa smo se zajedno s bakom od 85 godina skrile kod susjede. Dejana smo vidjeli da je s ugašenim prednjim svjetlima prišao našoj kući, a onda je ušao i čulo se kako razbija stvari po kući. Pri tome se izgleda i posjekao jer je smo kasnije u kući pronašli tragove krvi – priča Jasna Stojičić.

Za to vrijeme u Kosjerovo su golfom 5 stigli Mirko i rođaci Vržine kako bi se obračunali s Dejanom. Otišli su pred njegovu kuću i upravo tada je došlo do pucnjave. Dejan je iz automatske puške ispalio rafal prema njima i Draganu Vržini kojeg je pogodio u rame, a izrešetao je i automobil kojim su se dovezli. Stojičić i Vržine su u panici pobjegli i vjeruje se kako je Dejan išao za njima i pucao, jer su po putu ispred njegove kuće pronađene čahure i zrna metaka. Mještani Kosjerova kažu da su pucnjevi odjekivali cijelim selom i da je to izgledalo kao mali rat sve dok nije došla policija.

– Oni su dugo već u sukobu, ali nitko ovo nije očekivao jer obje obitelji poznajem kao dobre i vrijedne ljude. Ne znam što ih je spopalo – kaže njihov sumještanin.

Jelena Vučetić (26), supruga Dejana osumnjičenog za pokušaj ubojstva, navodi da su njih dvoje u braku šest godina i da imaju dva sina, uzrasta četiri i šest godina.

– Naš brak je u početku bio dobar, a onda je Dejan završio u zatvoru zbog krađe. Tada je uhvaćen na djelu i u zatvoru je proveo pola godine. Izišao je 2013. i s vremenom je prema meni postao nasilan. Tukao me je, čupao za kosu, ali to nisam prijavljivala. Prije mjesec dana ponovno me je napao i tada sam odlučila napustiti ga, a djeca su ostala kod njega. Stariji sin ne želi ni čuti za mene jer tko zna čime mu sve pune glavu – ispričala je Jelena, navodeći da će sada tražiti rastavu braka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije