Biti će izručena Srbiji

Osumnjičenoj za terorizam, zabrana ulaska u BiH 5 godina

Đušinca
Foto: VL FOTO
26.11.2015.
u 16:37

Na širem lokalitetu Zvornika lice E. Đ. 22. studenoga ušla je ilegalno u BiH i Služba za poslove sa strancima u skladu sa svojom nadležnošću je nakon što je SIPA predala ovu osobu odradila posao – kaže Kovač.

On je dodao je Elma smještena u Imigracijski centar i da je pokrenut proces ekstradicije. Na pitanje da li je Srbija zatražila izručenje Kovač je kazao:

- Ovo je postupak u skladu sa zakonom i nama ne treba zahtjev druge zemlje. Ona je u BiH boravila ilegalno i bit će izručena Srbiji – dodao je Kovač.

Načelnik je dalje pojasnio da je narušen migracijski propis i da je zbog toga donesena mjera zabrana dolaska u BiH u narednih pet godina.

- Zbog čega je ona sigurnosno interesantna osim što je boravila ilegalno nije u našoj nadležnosti već Tužiteljstva BiH i partnerskih agencija – dodao je Kovač ne želeći potvrditi da li je ona osumnjičena za terorizam. 
Mi ne utvrđujemo razloge boravka, već samo da li u BiH boravi legalno ili ne. Mi smo donijeli mjeru protjerivanja. U BiH je ušla 22. studenoga – kazao je Kovač.

Elma je ranije legalno boravila u ljetnom razdoblju u BiH na području Tuzlanske Županije.

- Služba je evidentirala njen boravak od mjesec dana u BiH tijekom svibnja i lipnja– dodao je Kovač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?