sud BiH

Oslobođen Jovan Popović za zločine u Višegradu, žrtve ogorčene

Sud BIH
04.05.2016.
u 12:04

Sud BiH oslobodio je Jovana Popovića optužbe za zločin protiv čovječanstva počinjen na području Višegrada 1992. godine, javio je BIRN, prenosi Patria.

Predsjedavajući Sudskog vijeća Staniša Gluhajić rekao je da je Popović oslobođen optužbi da je 1992. učestvovao u nezakonitom uhićenju i odvođenju civila iz mjesta Rodića Brdo, kojima se od tada gubi svaki trag.

- Nakon izvršene analize Vijeće nije moglo van razumne sumnje utvrditi da je optuženi Popović učinio djela koja su mu optužnicom stavljaju na teret - rekao je Gluhajić.

Sudsko vijeće smatra da nije utvrđeno da je Popović sudjelovao u nezakonitom oduzimanju robe iz kuća u Rodića Brdu jer Tužiteljstvo nije iznijelo dokaze o kojoj i čijoj je robi riječ.

Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja "Žena - žrtva rata" rekla je da je oslobađajuća presuda Suda BiH za Popovića katastrofalna, piše Patria.  

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?