PUNO PRIJE CLINTON

Oscarovka Brie Larson će glumiti prvu američku predsjedničku kandidatkinju

adsada
25.03.2017.
u 10:45

Woodhull je bila nekonvencionalna kandidatkinja Stranke za jednaka prava. Nije osvojila nijedan elektorski glas. Te je godine na izborima pobijedio republikanac Ulysses S. Grant.

Oscarovka Brie Larson imat će glavnu ulogu u filmu o prvoj ženi koja se natjecala za američku predsjednicu, desetljećima prije nego što su Amerikanke dobile pravo glasa.

Larson (27) će biti zvijezda filma "Victoria Woodhull" o američkoj predsjedničkoj kandidatkinji iz 1872. godine. Film će producirati studio Amazon. Victoria Woodhull bila je prva žena koja se natjecala za Bijelu kuću.

Bivša državna tajnica Hillary Clinton prošle je godine postala prva žena koja je osvojila predsjedničku nominaciju neke od velikih američkih stranaka.

Woodhull je bila nekonvencionalna kandidatkinja Stranke za jednaka prava. Nije osvojila nijedan elektorski glas. Te je godine na izborima pobijedio republikanac Ulysses S. Grant.

Žene su u SAD-u pravo glasa dobile 1920.

Larson je Oscara dobila prošle godine za ulogu u filmu "Soba".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?