Liga 10 košarkaša BiH

Osam momčadi u igri za plasman u Ligu za prvaka

24.01.2017.
u 10:00

Još 8 kola ostalo je do kraja Lige 10 košarkaša BiH. Po završetku prvoga dijela prvenstva započet će Liga 6 za prvaka BiH i Liga za ostanak u kojoj će se također natjecati 6 klubova. Kako Liga 10 odmiče, natjecanje je mnogo zanimljivije i uzbudljivije.

Neizvjesna utrka

Čak 8 klubova ima izgleda plasirati se među 5 najboljih, kojima će se priključiti još Igokea iz ABA lige, i oni će nastaviti utrku za prvaka. Trenutačno najviše izgleda za plasman u drugi krug ima Bosna Royal Jelly koja ima 9 pobjeda iz 12 kola. Iza studenata s velikim izgledima je i Zrinjski s 8 pobjeda te Sloboda i Kakanj koji imaju po 7 ostvarenih pobjeda. Za drugi krug natjecanja borit će se i Spars, Leotar i Široki. Širokobriježani su se nakon zimske stanke probudili i igraju mnogo bolje nego u prvom dijelu. Momčad je dobro posložena i šteta što su se pomalo kasno probudili, jer da su u prvome dijelu igrali kao sada, već bi gotovo sigurno osigurali Ligu za prvaka. Sinoćnjim treninzima sastavu Mladena Vuškovića i Mate Brekala priključio se Dalibor Peršić. Treći je to dolazak Peršića u Široki i zasigurno će mladim igračima svojim iskustvom dobro pomoći u nizu teških susreta koji ih očekuju.

Zajednički cilj

U dosadašnjem igranju u Širokom ostavio je dobar dojam i očekivati je kontinuitet dobrih igara u majici kluba s Pecare. - Drago mi je što se vraćam u Široki Brijeg i u klub gdje sam proveo najljepše godine u karijeri, to ne krijem i stalno spominjem. Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći mladim igračima u njihovu razvijanju kako bismo zajedno ostvarili cilj, a to je ulazak u Ligu za prvaka. Volio bih da nas publika dođe podržati jer se sjećam kad sam prije nastupao za Široki kako je Pecara uvijek bila puna. Nadam se da ću se uklopiti brzo u sustav rada novog trenera i da ćemo ovu sezonu uspješno svi zajedno privesti kraju, izjavio je za službenu klupsku stranicu Peršić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije