OSA BiH

OSA suspendirala zaposlenika radi odavanje tajnih podataka

osa
20.02.2017.
u 18:09

OSA BiH će dati puni doprinos agencijama za provođenje zakona i Tužiteljstvu BiH, kako bi se provelo krivično gonjenje prema svim osobama koje su neovlašteno kopirala i omogućila neovlaštenim osobama pristup navedenom dokumentu

U vezi s otuđenjem službenog dokumenta OSA BiH, Zajedničko povjerenstvo za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, održalo je sastanak s rukovodstvom Agencije na kojem su joj prezentirani podaci o operaciji Agencije čiji se dokument pojavio u javnosti, priopćeno je iz OSA-e BiH.

Zajedničko povjerenstvo za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, nakon provedenih aktivnosti iz svoje nadležnosti, utvrdila je da je OSABiH u vezi s navedenom operacijom postupala u skladu sa zakonom.

Povodom otuđenja dokumenta iz OSA-e BiH, označenog supnjem tajnosti „Tajno“, Generalni direktor agencije naredio je provođenje istrage radi utvrđivanja na koji način je navedeni dokument otuđen i time omogućeno njegovo pojavljivanje u javnosti. 

Inspektorat Agencije je u skladu s naredbom Generalnog direktora i svojim zakonskim ovlastima proveo istragu, te shodno rezultatima podnio službeno izvješće Generalnom direktoru. Na osnovu toga, Generalni direktor OSA-e BiH je podnio službeno izvješće Tužiteljstvu BiH protiv zaposlenika OSA-e BiH o počinjenom krivičnom djelu iz člana 164. (odavanje tajnih podataka) Krivičnog zakona BiH.

Također, Generalni direktor je pokrenuo disciplinski postupak protiv istog zaposlenika Agencije, te ga suspendirao do okonačanja postupka i ujedno pokrenuo postupak dodatne provjere definiran članom 57. Zakona o zaštiti tajnih podataka.

OSA BiH će u skladu sa svojim zakonskim ovlastima dati puni doprinos agencijama za provođenje zakona i Tužiteljstvu BiH, radi potpunog rasvjetljavanja navedenog slučaja, kako bi se provelo krivično gonjenje prema svim osobama koje su neovlašteno kopirala i omogućila neovlaštenim osobama pristup navedenom dokumentu, ističe se u priopćenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?