Izvanredno zasjedanje Skupštine Županije Posavske

Orašje nije obranjeno na zločinu već na domoljublju

aafa
Foto: Vecernji.ba
09.11.2016.
u 18:17

Orašje nije obranjeno na zločinu, mi smo branili svoje domove. Nismo bili agresori i niti pedlja nismo uzeli tuđe teritorije. Uhićeni branitelji su nedužni jer su branili samo svoje domove i obitelji, pa zar zato trebaju biti kažnjeni. Ovo je linč prema herojskoj obrani Orašja, zajednički su bez iznimke snažno i jedinstveno poručili zastupnici sa izvanrednog zasjedanja Skupštine Županije Posavske u Domaljevcu. Sjednica je održana uz predsjedanje Jose Markovića samo sa jednom točkom dnevnoga reda - uhićenje branitelja HVO-a uz nazočnost članova obitelji uhićenih, predstavnika Udruga izniklih iz Domovinskoga rata, zastupnika Skupštine i članova Vlade Županije Posavske na čelu sa premijerom Marijanom Klaićem.

Potresna su bila izlaganja članova obitelju uhićenih kako su bili zatečeni odvođenjem njihovih članova obitelji u ranim jutarnjim satima 31. listopada. - Nemam snage da izrazim svoju nemoć pred bastionom pravne države koja je odvela mog nedužnog muža. Ne mogu vam riječima opisati košmar u kojem se nalaze obitelji svih pritvorenika. Ostvarujemo minimalan kontakt kroz staklene paravane i u očima naših najmilijih koji su znamo hrabri, ali u ovim trenucima čak ni oni ne mogu suspregnuti suze, kazala je zastupnicima supruga uhićenog Jose Nedića, Ana.

Sin generala Đure Matuzovića, Zlatko prenio je prisutnima da tata nije upoznat sa događanjima u Posavini, niti potporom  nekoliko tisuća njegovih suboraca i mještana na skupu u Orašju, uopće nema nikakvih informacija. - Pozdravio je sve u Posavini i rekao da mu je najteže palo da će njegova djeca biti obilježena kao djeca ratnog zločinca, kazao je vidno uznemiren Zlatko.

Damir Baotić sin uhićenog Marka je iznio je činjenice koje govore o tome da nema niti jednog dokumenta a niti bilo kakve izjave koja bi teretila njegovo oca, no unatoč svemu on je uhićen. Tijekom zajedanje svi zastupnici iskazali su nepodjeljenu potporu uhićenim braniteljima. - Bitku za istinu o Domovinskome ratu i obrani u Posavini vodimo više od 20 godina i želimo trajno skinuti ljagu sa Posavine. Zato ćemo danonoćno pratiti događanja vezana za posljednja uhićenja i poduzimati odgovarajuće aktivnosti, kazao je predsjednik HVIDRE ŽP Predrag Mišković.

Na kraju zasjedanja Damir, sin uhićenog Marka Baotića je skrivajući suze radosnice prenio je informaciju da mu je odvjetnica upravo javila telefonom o puštanju njegov tate na slobodu.

Skupština je na kraju zasjedanja donijela Zaključak u pet točaka .

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?