savjeti bankara

Oprez u inozemstvu, paprene provizije na kartice

kartice
24.07.2016.
u 11:56

Podizanje novca na bankomatima u inozemstvu iznosi od jedan do tri posto ili minimalno 3-5 eura po transakciji

Na putovanju u inozemstvo bolje je nositi kartice nego novac, savjetuju bankari. Oni objašnajvaju da je novac "jeftiniji" i nema provizija, ali s druge strane, u slučaju krađe kartice, to ne znači automatski da je ukraden i novac.

Istovremeno, dodaju, da i kartice treba mudro koristiti kako njihovi vlasnici na kraju ne bi platili papren iznos zbog provizija, kako bi izbjegli dupla plaćanja kursnih razlika, ali i kako bi stupanj sigurnosti bio što veći, prenosi Buka. 

Podizanje novca na bankomatima u inozemstvu iznosi od jedan do tri posto ili minimalno 3-5 eura po transakciji. Za plaćanje u radnjama provizije su oko jedan posto, ali nije rijedak slučaj da kod pojedinih kartica plaćate kombinaciju provizije u određenom postotku i fiksne naknade, recimo, dva posto plus dva eura.

Neki od savjeta bankara jeste da uštedite tako što ćete podići određeni iznos na bankomatu jednom ili barem manje puta dok su u inozemstvu, jer ako podižete po 20-ak eura više puta, banka će im svaki put računati proviziju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?