Yanis Varoufakis

'Oni koji žele da Grčka napusti eurozonu igraju se s vatrom'

var
20.04.2015.
u 10:03

Grčki ministar financija Yanis Varoufakis upozorio je u televizijskom intervjuu da su u krivu oni koji u Europskoj uniji misle da su zaštićeni od grčkog problema

Oni u Europskoj uniji koji žele da Grčka napusti eurozonu igraju se s vatrom, poručio je grčki ministar financija Yanis Varoufakis u intervjuu koji je u nedjelju emitiran na španjolskoj televiziji La Sexta, javlja RT. - Svatko tko se poigrava s idejom odsijecanja komadića eurozone, nadajući se da će ostatak preživjeti igra se s vatrom - kazao je Varoufakis. 
Upozorio je da su u krivu oni koji u Europskoj uniji misle da su zaštićeni od grčkog problema. - Neki tvrde da je ostatak Europe zaštićen od Grčke i da Europska središnja banka ima alate na raspolaganju kako bi ako treba amputirala Grčku, spalila ranu i omogućila ostatku eurozone da nastavi. Sumnjam da je to slučaj - rekao je Varoufakis. Strah od potencijalnog domino efekta diljem EU biti će nemoguće ignorirati ako Grčka bude dovedena do toga da bude morala razmatrati izlazak iz eurozone. - Jednom kada ideja uđe u ljudske umove da monetarna unija nije za zauvijek. Nagađanje počinje... tko je sljedeći? To pitanje ''otapalo'' je bilo koje monetarne unije. Prije ili kasnije početi će podizanje kamatnih stopa, političke tenzije - rekao je grčki ministar financija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?