ISPIRAČICA MOZGA

Ona je ISIL-ovo novo oružje, njezina su meta žene na Zapadu

 Screenshot
screenshot
23.08.2016.
u 10:30

Islamski teroristi su objavili novi video kojim se nadaju privući što više žena sa Zapada da im se pridruže u Siriji i Iraku. Za te su potrebe predstavili i svoju novu ‘glasnogovornicu’.

Islamska država (ISIL) se po prvi put koristi glasnogovornicom u jednom od svojih zloglasnih propagandnih spotova u pokušaju da namami žene sa Zapada u svoj samoproglašeni kalifat. Kako Daesh (ISIL) gubi tlo na Bliskom istoku, počeli su “šarmantnu” ofenzivu kojom u borbu žele uvući “obespravljene” muslimane na Zapadu.

Teroristi, koji su zarobili tisuće žena kao seksualne robinje, ubijaju “preljubnice” i prisiljavaju mnoge od tih jadnih žena na samoubilačke bombaške napade, odlučili su pokazati svoju feminističku stranu dopuštajući ženi odjevenoj u burku da prenese poruku za buduće “džihadističke nevjeste”.

Imaju i ženski magazin

Njihov prekid s tradicijom objelodanjen je u kratkom videu pod nazivom Foundation of the Euphrates (Zaklada Eufrata), u kojem se pojavljuje neidentificirana žena koja poziva na putovanje u kalifat.

Video prikazuje džihadisticu odjevenu od glave do pete u crnom, na što žene često prisiljava zastrašujuća vjerska policija al-Hisbah, koja tvrdokorno primijenjuje šerijatski zakon.

Ekstremisti su nedavno pokrenuli i ženski magazin Majestic, koji se distribuira na područjima koja je pljačkao ISIL.

Bombašice u Siriji

Video se pojavio na isti dan kad su svjetski mediji izvijestili da su džihadisti koristili bombašice samoubojice u “očajničkom pokušaju da zadrže grad Sirte” na sjeveru Libije.

U Libiji su snage koje se bore protiv ISIL-a izvijestile su da su ih napale žene opasane eksplozivnim prslucima. Ti novi napadi su prvi slučaj da je ISIL koristio ženske borce u sukobu u Sirte.

“One su nosile pojase s eksplozivom i prišle su našim vojnicima, ali su upucane prije nego što su se detonirale. To je prvi put da smo vidjeli ženske borce. To pokazuje koliko su očajni, to je znak da je ISIL dolazi svom kraju”, rekao je za britanski The Times Mohamed al-Ghasri, glasnogovornik operacije za uništenje ISIL-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije