spektakularni koncert

Oliver i Gibonni 8. ožujka u Sarajevu pričaju priču o ljubavi

Oliver Dragojević i Gibonni
Foto: FENA
1/2
28.02.2017.
u 14:31

Oliver Dragojević i Gibonni dva velika umjetnika Dalmatinca 8. ožujka kada se obilježava Međunarodni dan žena donijet će u Sarajevu priču o ljubavi na spektakularnom koncertu koji pripremaju nakon što su objavili zajednički album nazvan "Familija".

U okviru četverosatnog koncerta u Zetri koji počinje u srijedu, a Gibonni kaže završava u četvrtak, otpjevat će zajedničke i pojedinačne pjesme smjenjujući se na sceni, no repertoar je kod njih promjenjiva varijanta.

Niti Zlatan Stipišić Gibonni niti Oliver Dragojević ne vole režirane koncerte jer ih ne doživljavaju kao predstavu, a osim toga smatraju tu spontanost iskrenošću prema publici koja ih godinama uživa slušati.

Kako ih je na današnjoj pres-konferenciji najavio bh. glumac Enis Bešlagić, ova dva glazbena velikana i dva dugogodišnja prijatelja donijet će ovog 8. marta sinergiju melodija, stihova i vokala i karizmatičan glazbeni izričaj svojstven samo njima.

- Spojila nas je glazba, samo je ona ta koja može napraviti eventualnu "Familiju 2". Ne može doći sada netko i reći ovo se dobro prodaje idemo napraviti još jedan album. To ne dolazi u obzir jer ne bih mogao napisati pjesme u koje ne vjerujem, niti bi Oliver mogao pjevati pjesme koje ne osjeća - kazao je Gibonni.

Ujedno je i tekstopisac svih deset pjesama na zajedničkom albumu, a jedna od njih nosi naziv "Sreća" koju su svi različito tumačili, ali ono što je Gibonni njom htio reći jeste da je najljepša stvar u životu voljeti nekoga, ali taj netko te ostavi i onda kada ga preboliš na "pozitivnoj si nuli".

- Tada te nema tko povrijediti, ali nema te tko ni razveseliti. Ipak ljudi su je shvatili malo veselije, pa neka tako i ostane najbolje je da ništa o tome ne govorim - ispričao je kroz smijeh Gibonni.

Oliver Dragojević je s novinarima u Sarajevu podijelio i to da 7. ožujka slavi 43. godišnjicu braka, a kaže da mu je biti u Sarajevu kao biti kod kuće, ističući da će možda na koncertu zasvirati i harmoniku.

Priča nazvana "Familija" ima i humanitarnu notu jer je CD moguće kupiti u DM prodavnicama gdje se od svakog prodanog albuma dvije KM donira Udruženju "Renesansa" koje okuplja žene oboljele od raka dojke i dosada je Udruženju uplaćeno 5.370 KM od 2.685 prodanih CD-ova.

Karte za koncert su gotovo rasprodane, a organizatori su zamolili publiku da se pridržava uputa o ulasku u dvoranu jer očekuju veliku gužvu na koncertu koji počinje u 20 sati te najavljuju i goste iznenađenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije