Nakon ispadanja u polufinalu

Olić: Guardiola nije uspio, iz Bayerna odlazi kao gubitnik!

 Ivica Olic
05.05.2016.
u 21:19

"Guardiola je tri godine ispadao u polufinalu Lige prvaka. Nema se tu ništa posebno komentirati, stvar je jasna. To je za Bayern apsolutni neuspjeh!, rekao je Olić

Nakon što je Bayern München ispao u polufinalu Lige prvaka od Atletico Madrida svom je kraju stigla i era Pepa Guardiole u bavarskom velikanu, barem što se tiče europskih natjecanja. Budući da se naslovi njemačkog prvaka praktički ni ne broje, činjenica da Pep ponovno nije uspio odvesti Bayern na vrh Europe dovela je mnoge da njegov mandat u minhenskoj momčadi ocjene neuspješnim. 

"Guardiola je tri godine ispadao u polufinalu Lige prvaka. Nema se tu ništa posebno komentirati, stvar je jasna. To je za Bayern apsolutni neuspjeh! Možda će sad u Bayernu govoriti da je osvajao domaće trofeje, ali s obzirom na roster koji je Guardiola imao, na takvu koncentraciju igračke kvalitete, činjenicu da odskaču od ostalih u Bundesligi, to je normalno, uzima se zdravo za gotovo. Kad se još nadoda da ni na domaćem planu nije bilo idealno, prošle sezone je Kup uzeo Wolfsburg, onda je jasno da Guardiola iz Bayerna odlazi kao gubitnik - rekao je Ivica Olić za Sportske novosti pa dodao:

"Guardiola je cijelo vrijeme inzistirao na svojoj filozofiji igre, na svom načinu koji u konačnici nije donio europski naslov. Moram kazati kako, bez obzira na činjenicu da je u svlačionici imao strašan roster, nije mu bilo lako, jer je došao nakon Juppa Heynckesa koji je te godine osvojio sve. Zato je bio u teškoj situaciji, mogao je zapravo samo ponoviti Heynckesov uspjeh, a da bi bio bolji, morao je to napraviti s posebnim stilom, atraktivnijom igrom. Nije uspio, Guardiolu ni po čemu neće pamtiti u Bayernu. Naravno da kad s Bayernom ne uzimaš najviše, onda si luzer. Bayern je ove sezone trebao otići do kraja u Ligi prvaka, ali zabrljali su u onoj prvoj utakmici u Madridu, izgubili su u šahovskoj partiji u ključnom trenutku, Simeone je vukao bolje poteze od Guardiole, zakljuičo je Olić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije