Zanimljiva izložba

Oko 200 autentičnih predmeta Titanika izloženo u Madridu

izložba titanik
03.10.2015.
u 10:50

Autentični predmeti s britanskog putničkog broda Titanika, koji je potonuo u noći s 14. na 15. travnja 1912. godine, izloženi su u Kulturnom centru Villa u Madridu.

Oko 200 autentičnih predmeta izloženo je u spomenutom centru i svi ljubitelji priče o Titaniku će imati priliku vidjeti predmete s broda koji je i danas inspiracija mnogim filmovima, javlja Anadolija. 

Titanik je iz luke Southampton krenuo na svoje prvo prekooceansko putovanje ka New Yorku 10. travnja 1912. godine.  Kapetan Edward John Smith namjerno je krenuo kraćim putem, sjevernijim od propisanoga, i time zanemario opasnost od sudara s ledenim santama. Samo četiri dana kasnije Titanik se sudario sa santom leda, koja ga je i potopila.

Od 2.224 putnika i članova posade preživjelo ih je 710 osoba, dok se utopilo više od 1.500. U pomoć unesrećenima stigao je brod Carpathia.

Olupinu potonulog Titanika na dnu Atlanskog oceana 645 kilometara od Newfoundlanda pronašao je moreplovac Robert Ballard 1985. godine. U razdoblju od 1987. do 2004. godine ronilačke ekipe su iz olupina izvukle brojne predmete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?