Mostar

Ohrabriti mlade žene da iskoriste svoje potencijale

okrugli stol
Zoran Grizelj
07.06.2013.
u 11:02

Na jednom mjestu je okupljeno 17 žena koje žele podijeliti svoje priče o uspjehu sa širom javnošću i tako motivirati sve pojedince

Prenošenje iskustava s ciljem motiviranjem sudionica da iskoriste svoje potencijale, jedna je od glavnih poruka koje su prenesene na uspješno održanom okruglom stolu u okviru projekta “Ženska strana priče”. Projekt okuplja 17 žena koje žele podijeliti svoje priče o uspjehu sa širom javnošću kako bi motivirali ljude, a njime upravlja udruga za promicanje kvalitete življenja “Plus” iz Mostara, te je financijski podržan iz sredstava FIGAP programa Agencije za ravnopravnost spolova BiH.


Anketa o stanju

Cilj projekta je međusobno uvezati žene u Hercegovini koje uspješno kombiniraju privatni i poslovni život, te podijeliti njihova iskustva sa ženama koje žele u potpunosti iskoristiti svoje potencijale, ali i motivirati i ohrabriti mlade žene.

“Osim ovoga radimo anketu o stanju i potrebama žene u društvu na području Hercegovine, na osnovi ankete i njezinih rezultata ćemo vidjeti koju bi još mogli obraditi temu koja se pokaže kao potrebna u idućoj fazi projekta ako budemo prepoznati od donatora”, kazala nam je Josipa Terzić-Rezić, voditeljica projekta. “Nositeljice projekta, 17 žena s područja Hercegovine, koje su izabrane da sa širom javnošću podijele svoju priču o uspjehu, nisu birane po imovinskom kartonu, ni po drugim manje važnim kriterijima, s aspekta zdravog poimanja sustava vrijednosti, već su birane isključivo po postignutom uspjehu u svom životu’’, rekao je Adi Đukić, predsjednik Udruge Plus na otvaranju okruglog stola. Svoju uspješnu životnu priču s prisutnima je podijelila Emica Ćorić, vlasnica laboratorija za umjetnu oplodnju ‘IUNO’ koja je kazala: “Samom činjenicom da smo mi ovdje sve žene i da smo sve očito uspješne i da smo sve to stekle svojim znanjem, radom i kvalitetom, dokaz je da smo uspjele razbiti neku višestoljetnu predrasudu.


Javiti se na e-mail

lnače, Udruga postoji oko godinu dana, te stalno prima nove članove. Svi zainteresirani, a ne samo žene, mogu se učlaniti tako da se jave na e-mail info@plus-bih.org.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?